Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Traian Băsescu: Formarea Comisiei Nana, un abuz

Președintele Traian Băsescu susține că formarea Comisiei Nana este cerută de premierul Victor Ponta pentru a ancheta o afacere privată și este un abuz. Declarația în format AUDIO, în prima pagină a site-ului, playerul AUDIO.

Traian Băsescu: Formarea Comisiei Nana, un abuz

Articol de Luminiţa Apostolescu, 15 Aprilie 2014, 17:13

Declarațiile șefului statului în format LIVE TEXT:

"Sunt subiecte în care trebuie să cobor în mocirla la care a coborât Ponta dezbaterea politică".

"Nu ai ce să faci, acolo a coborât lupta acolo trebuie să fii cu clarificările".

Despre Comisia Nana: Este un abuz

"Voi incepe cu Comisia Nana. A cerut-o Ponta, ca să ancheteze o afacere privată".

"Dacă ar fi citit hotărârile Curții Constituționale, ar fi constatat că persoane private nu pot fi chemate în fața unei comisii parlamentare, rolul Parlamentului fiind cel de a controla guvernul, nu persoanele private".

"Consider că e un abuz formarea comisiei parlamentare pentru investigarea achiziției de teren a familiei mele".

"Și asta a avut o evoluție și aș pleca în a vă explica punctul meu de vedere de la decizia CCR din 2009".

"În fața comisiilor de anchetă parlamentară, obligatoriu trebuie sa compară numai subiectele de drept în relații constituționale cu Parlamentul. Este vorba de guvern. În rest, este un abuz".

"Prima dată, premierul și ciracii lui au lansat ipoteza unui credit ilegal."

"S-a facut comisie la Senat, creditul a fost perfect legal".

"Pe urmă s-a trecut la faza a doua a minciunilor, terenul este de la stațiunea de cercetări".

"S-au dumirit că nu are nicio legatură cu fosta stațiune de cercetare".

"A treia variantă lansată, si din comisie dar și de premierul mincinos, a fost că s-au făcut restituiri ilegale".

"Eu nu am de unde să știu acest lucru, dar dacă s-a întâmplat, primarii și prefecții trebuie ancheți și să raspundă, eventual mergând la închisoare".

"Prefecții au fost întotdeauna, și primarii, din timpul restituirilor, de la PSD".

"Cred că o anchetă temeinică și pedepsirea celor care au făcut restituiri ilegale trebuie să se petreacă foarte rapid".

"Poate că firma putea sau nu să emită chitanțe dacă avea de recuperat TVA, dar tranzacția s-a facut pe contract de vânzare-cumpărare".

Despre Gabriela Vrânceanu-Firea: O șantajistă de profesie

"Doamna Gabriela Vrânceanu-Firea, o șantajistă de profesie, lansează o altă minciună, că firma ar fi fost inactivă. Că nu se putea face chitanță".

"Pentru un șantajist nu trebuie să știi prea multă carte. Pământul nu s-a vândut pe chitanță. Minciunile senatoarea șantajiste Firea au creat bule de dezinformare".

Despre Victor Ponta: Un procuror ratat

"Ultima invenție a lui Victor Viorel Ponta, de procuror ratat, că nu a făcut nicio ispravă ca procuror, doar o mai fi ascuns un dosar. Singurul element legat de activitatea de procuror a domnului Ponta pe care mi-o amintesc a fost declarația mamei procurorului Panait, că Ponta a fost ultimul care l-a văzut în viață".

"Cum poate și un om cu câteva clase că se poate face spălare de bani cu bani de la bancă".

"Dacă tot s-a făcut această comisie, ar fi important să se afle ce s-a întâmplat cu cele 2000 de hectare de la Fundulea și prefecții și primarii ar trebui să răspundă în fața legii".

" Erau toți de la PSD și PC. Dacă nu se vor ocupa ei de această situație, mă voi ocupa eu și voi sesiza organele statului".

"O haită de parlamentari și un premier care nu au nimic cu responsabilitatea fac un spectacol mediatic dintr-o afacere privată în condițiile în care zeci, sute e mii de hectare ale statului sunt exploate de tot soiul de baroni ai PSD".

"Ar fi interesant de aflat ce s-a întâmplat în Timiș, cu retrocedările de terenuri. Eu cred că ar fi interesant, pentru că tata socru - Ilie Sârbu -nu e persoană privată, ci parlamentar".

"Concluzionez spunând că această comisie nu are nimic cu adevărul, e un fals ce se servește populației de niște parlamentari care nu și-au asumat decât responsabilitatea de a fi slugile lui Ponta într-un joc politic murdar".

Mesaj către Gabriela Vrânceanu-Firea: A fost condamnată pentru ștantaj

"Am să-i transmit un mic mesaj și senatoarei santajiste Firea, aducâdu-i aminte că a fost condamnată la o amendă de o mie de lei pentru șantaj împotriva unui membru CNA".

"I-aș mai aduce aminte de șantajul public la adresa CJ Ilfov ca să aprobe proiectele de care avea nevoie soțul ei și până la urmă a obținut aprobarea prin șantaj public și trafic de influență".

"Are o școala bună, e crescuta la școala turnătorului Felix".

"Înțeleg că Victor Viorel Ponta vrea să o ia purtător de cuvaât. Îi dau un sfat, să nu o ia, poartă ghinion femeia asta".

"Să-și aducă aminte ce rezultat a avut Mugur Isărescu, deci nu-i bine".

"Doamna senator s-a simțit lezată că am spus să privească mai atent la ce e în ograda soțului dânsei, la Voluntari, și era o recomandare absolut amicală, spunând că există și riscul ca într-o zi să nu-l găsească acasă".

Despre primarul orașului Voluntari

"Domnul Pandele e căpitan de cursă lungă, ca mine".

"În timp ce navigam după 9-12 luni de mers pe mare, rămâneam în concediu, și eu, și el. Concediile noastre erau de câte trei luni. Erau foarte mulți care nu stăteau trei luni, după o lună își căutat vapor să plece în cursă. Plecau. De ce? Vă las pe dumneavoastră să vă gândiți de cât de bine le era acasă".

" Mai sunt câteva lucruri, pentru ca doamna senator să stea liniștită. Nu e un atac la o femeie, e un atac la o șantajistă".

"La președinție funcționează o structrură care se numește Biroul Probleme Cetățenești. Spre exemplu, reclamă abuzuri ale Primăriei Voluntari pentru legea 10/2001. Reclamația a fost îndreptată spre organele abilitate".

"O altă petiție, o firmă care deține multe contracte cu Primăria Voluntari. O altă petiție legată de averea primarului și abuzurile acestuia".

"O altă petiție, reclamație împotriva primarului din Voluntari pentru nerespectarea unei hotărâri judecătorești. Deci.... cu privire la ce se întâmplă la Voluntari, am făcut-o în baza unei petiții".

"Aș spune că doamna șantajistă Firea cu partenerul său de ultimă oră Victor Ponta ar putea avea și alte preocupări".

Despre premier: În loc să coboare în mocirla unor atacuri josnice, mai bine ar guverna țara

"Mă refer la premier. În loc să coboare în mocirla unor atacuri josnice, mai bine ar guverna țara, este nevoie de locuri de muncă pentru tineri, iar la UE avem 115 milioane de euro pentru creare de locuri de muncă pentru tineri, anul acesta și anul viitor. Nu s-a început nimic".

"Victor Viorel se plânge că are prea puțini bani pentru exercițiul bugetar următor, 43 de miliarde de euro, dar nu are niciun proiect gata. Are absorbție 36% și mai are la dispoziție doar la anul din exercițiul bugetar actual".

"Pentru Victor Viorel Ponta nu e nicio semnificație mesajul transmis de SUA care afectează securitatea în regiune. Prima vizată este Ucraina".

"Dar care este răspunul lui Victor Viorel pentru acest partener strategic, când el de dimineață până seară îi apără pe baronii locali. Pe Mazăre, pe Nicolescu, pe Duicu, pe Nicușor Constantinescu. Pe Mircea Cosma, alt om dulce".

"Cum să răspunzi la mesajul Americii, când tu prin OUG, transferi lui Bunea Stancu 2800 de hectare de la Academia Agricolă pentru uzul baronilor locali din Brăila".

"Îmi permit să afirm fără rezerve, urmârind acțiunile lui Ponta, că obiectivul acestui domn nu este să facă bine României, ci să pună România sub controlul PSD, o face cu sprijinul televiziunii turnătorului Felix și cu sprijinul mogulului Ghiță".

"Ghiță e mult mai periculos pentru că este mai tânăr și mă așteptam la altceva de la el".

"Această haită crede că mă impresionează, că mă descuraja și că vor putea să intre cu bocancii în justiție".

"Nici Comisia Nana nu mă impresionează, nici solidarizarea haitei cu Firea, nu mă impresionează".

"Ei au impresia că datorită mie îi mai strâng parchetele și instanțele".

"Habar n-am ce dosare au procurorii în lucru. Dar în România când furi, trebuie să te aștepți să te ridice organele statului. Am trecut de epoca Adrian Năstase".

VIDEO Ședință de guvern la Timișoara
Știri 25 Aprilie 2024, 09:00

VIDEO Ședință de guvern la Timișoara

Propunerea ca şedinţa să se desfăşoare la Timişoara a venit din partea preşedintelui interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred...

VIDEO Ședință de guvern la Timișoara
România și Coreea de Sud vor coopera în domeniul energiei nucleare
Știri 25 Aprilie 2024, 08:42

România și Coreea de Sud vor coopera în domeniul energiei nucleare

România este foarte interesată să lucreze cu parteneri internaţionali în dezvoltarea şi implementarea tehnologiei...

România și Coreea de Sud vor coopera în domeniul energiei nucleare
Guvernul vrea să introducă salariul minim european în România
Știri 24 Aprilie 2024, 10:08

Guvernul vrea să introducă salariul minim european în România

Sunt în discuţie mai multe formule de calcul, dar pentru început salariul minim brut ar urma să crească de la 1 iulie de la...

Guvernul vrea să introducă salariul minim european în România
România şi Coreea de Sud își extind cooperarea bilaterală
Știri 23 Aprilie 2024, 16:47

România şi Coreea de Sud își extind cooperarea bilaterală

Domenii precum apărarea, energia nucleară, investiţiile şi comerţul exterior s-au aflat în centrul convorbirilor dintre...

România şi Coreea de Sud își extind cooperarea bilaterală
Parlamentul a aprobat participarea militarilor români la constituirea unei grupări navale de deminare în Marea Neagră
Știri 22 Aprilie 2024, 17:15

Parlamentul a aprobat participarea militarilor români la constituirea unei grupări navale de deminare în Marea Neagră

Cu 261 de voturi pentru şi şapte împotrivă, plenul reunit a aprobat şi solicitarea şefului statului pentru participarea...

Parlamentul a aprobat participarea militarilor români la constituirea unei grupări navale de deminare în Marea Neagră
Preşedintele Klaus Iohannis este în vizită oficială în Coreea de Sud
Știri 22 Aprilie 2024, 13:50

Preşedintele Klaus Iohannis este în vizită oficială în Coreea de Sud

Coreea de Sud este prima ţară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relaţiile la nivel de parteneriat strategic.

Preşedintele Klaus Iohannis este în vizită oficială în Coreea de Sud
Parlamentul se pronunță pe participarea Armatei Române la misiuni de securitate la Marea Roşie şi Marea Neagră
Știri 22 Aprilie 2024, 10:43

Parlamentul se pronunță pe participarea Armatei Române la misiuni de securitate la Marea Roşie şi Marea Neagră

Parlamentul se reuneşte în şedinţă comună pentru a supune aprobării solicitările preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la...

Parlamentul se pronunță pe participarea Armatei Române la misiuni de securitate la Marea Roşie şi Marea Neagră
Autorităţile române, interesate de atragerea de finanţări pentru Portul Constanța
Știri 19 Aprilie 2024, 19:50

Autorităţile române, interesate de atragerea de finanţări pentru Portul Constanța

Dezvoltarea capacităţii Portului Constanţa, cel mai mare hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră pentru Europa...

Autorităţile române, interesate de atragerea de finanţări pentru Portul Constanța