Traian Băsescu după audierea de la Parchetul General: Nu mi-e frică de lege!

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost audiat astăzi în dosarul în care este cercetat pentru şantaj, în legătură cu declaraţiile pe care le-a făcut la adresa senatoarei PSD Gabriela Firea.

Adăugat: 24 Martie 2015
Ultima actualizare:24 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Traian Băsescu, fostul preşedinte al României
trimite pe mail
UPDATE   Acesta a fost audiat timp de peste două ore, iar la ieşirea de la audieri, Traian Băsescu nu a făcut prea multe declaraţii, el a precizat doar că le-a spus procurorilor tot ce este necesar în acest caz.
 
Fostul preşedinte le-a mai spus jurnaliştilor, aflaţi în faţa sediului Parchetului General, că nu se teme de justiţie.
 
''Am făcut o declaraţie completă pentru clarificarea lucrurilor. Tot ceea ce este necesar am povestit'', a precizat Băsescu.

Întrebat dacă are emoţii, fostul şef al statului a replicat: ''Mie nu-mi este frică de lege''.
 
RRA a transmis că aproximativ 20 de persoane l-au huiduit pe fostul preşedinte Traian Băsescu.
 
Fostul şef al statului Traian Băsescu s-a prezentat, marţi, la Parchet, pentru a da o declaraţie în dosarul în care este cercetat pentru şantaj la adresa senatorului Gabriela Firea. 
 
Săptămâna trecută, procurorii i-au adus la cunoştinţă fostului preşedinte că este urmărit penal, iar avocaţii săi au cerut un termen pentru consultarea dosarului. 
 
Ancheta a fost reluată în acest caz după ce Traian Băsescu şi-a încheiat mandatul de şef al statului şi a putut fi cercetat pentru că a rămas fără imunitate. 
 
Senatoarea PSD Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie 2014 o plângere penală în care îl acuza pe şeful statului de la acea dată, Traian Băsescu, de ameninţare şi şantaj în legătură cu declaraţiile pe care acesta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate.
 
Scandalul a început după ce fostul preşedinte, referindu-se la senatorul PSD care făcea parte din comisia care ancheta achiziţionarea dubioasă a terenurilor de la Nana, i-a ameninţat soţul. 
 


Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza