Traian Băsescu, criticat de presa britanică

Potrivit unei publicaţii britanice, Traian Băsescu i-ar fi îndemnat pe românii fără loc de muncă să plece în alte ţări, fapt ce a stârnit nemulţumirea jurnaliştilor din Marea Britanie.

Adăugat: 6 August 2010
Ultima actualizare:6 August 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Presa britanică îl critică pe Traian Băsescu pentru că le-a mulţumit românilor din străinătate că nu cer ajutor de şomaj în ţară.
 

 

În opinia jurnaliştilor de la Daily express, remarcile preşedintelui încurajează migraţia românilor în ţări precum Marea Britanie.   
 

 

Invitat miercuri seara la postul public de televiziune, preşedintele Traian Băsescu a ţinut să le mulţumească românilor care muncesc în străinătate pentru ceea ce fac indirect pentru ţara lor, nealegând varianta de a se întoarce şi a solicita ajutor de şomaj, România având deja la acest capitol un fond deficitar.
 

 

"Imaginaţi-vă ce s-ar întâmpla dacă cei aproximativ două milioane de români care lucrează în Italia, Spania, Franţa sau Germania ar reveni în ţară şi ar cere ajutor de şomaj în condiţiile în carea avem deja deficit la fondurile destinate ajutoarelor sociale", a afirmat Traian Băsescu, la postul public de televiziune.
 

 

Daily Express notează că, în pofida faptului că Traian Băsescu nu a menţionat Marea Britanie, această ţară reprezintă a doua destinaţie preferată de imigranţii români, după Germania.
 

 

Ziariştii critică afirmaţiile preşedintelui pe care le consideră imprudente.
 

 

Ei sunt nemulţumiţi şi de o invitaţie, pe care Traian Băsescu ar fi adresat-o românilor fără loc de muncă.
 

 

Potrivit jurnaliştilor, preşedintele i-ar fi îndemnat pe şomeri să plece în alte ţări.

 

 

Cele mai recente estimări ale oficialilor britanici arată că în jur de o sută de mii de români lucrează în prezent, în  această ţară .

 

 

Jurnaliştii britanici se aşteaptă însă, ca numărul acestora să crească după măsurile dure de austeritate anunţate de guvernul de la Bucureşti.Autor:
Ana Ivănel
Editor:
Cristina Ghioca
Adăugat:
6 August 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza