Traian Băsescu: Competitivitatea este cuvântul de ordine

PMP nu este de acord cu noi restricţii pe piaţa forţei de muncă.

Adăugat: 30 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:30 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Traian Băsescu, preşedintele PMP
trimite pe mail

În context, preşedintele partidului, Traian Băsescu, spunea astăzi că nu susţine revenirea la dispoziţiile vechiului Cod al Muncii.

"Piaţa forţei de muncă trebuie cât mai liberă şi patronul trebuie să poată să spună: fraţilor, îmi prăbuşesc firma, preaviz de 30 de zile şi vă căutaţi altceva. S-a obţinut greu în România liberalizarea pieţei forţei de muncă, dar cu revenirea la o piaţă a forţei de muncă blocată de obligaţia patronului să ţină 500 de angajaţi, când el are nevoie de 100, nu mai merge. Competitivitatea este cuvântul de ordine", consideră Basescu.

Traian Băsescu a participat la o întâlnire cu reprezentanţii Consiliului Tineretului din România.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, candidat pentru un nou mandat de deputat, spunea că este important ca membrii comunităţii maghiare, să aibă o reprezentare puternică în Parlamentul României.

"Noi am schimbat perspectiva politicii în sensul că am început o colaborare cu Partidul Civic Maghiar şi în 2016 această colaborare a ajuns în acest punct, adică pornim împreună la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Eu cred că a fost o decizie responsabilă, o decizie corectă şi de fapt este un răspuns la aşteptarea comunităţii noastre", a spus liderul UDMR.

Alina Gorghiu, preşedinte PNL şi candidat pentru un mandat de senator, a vorbit la Galaţi despre măsurile pe care partidul vrea să le aplice după 11 decembrie.

"Reducerea taxelor pe muncă la cota 16%, vorbim de angajat şi angajator şi evident că ne dorim să devină realitate şi transpunerea directivei care se referă taxarea în egală măsură a companiilor naţionale cu multinaţionalele care, din păcate, îşi direcţionează profitul în afara ţării, astfel încât să nu beneficieze de un tratament egal în România. Evident că s-ar încasa la bugetul statului de patru ori mai multe venituri ca până acum", a promis Alina Ghorghiu.

Candidat pe primul loc la Camera Deputaţilor în judeţul Teleorman, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a prezentat, la un miting de campanie, elemente din programul de guvernare al partidului.

"Creşterea veniturilor pentru oameni se poate face prin două modalităţi: reduci taxe şi impozite şi le măreşti salariile. Relaxare fiscală - pentru toate salariile de sub 2.000 de lei impozitul pe venit: zero. Pentru medici - precizare importantă - indiferent de salariul pe care îl au, impozitul pe venit: zero. Pentru cei care lucrează în IT, inclusiv pentru cei care nu au studii superioare, impozitul pe venit: zero", a precizat Dragnea.

România se poate dezvolta economic numai dacă susţine capitalul autohton, spunea, la Craiova, copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

"E trist ceea ce spun - nu se poate ca tot ajutorul de stat să meargă căre firmele străine. Eu nu spun să nu atragem investiţii străine, ştiţi bine cât m-am zbătut să aduc Fordul la Craiova şi nu sunt împotriva capitalului străin; vreau să ajutăm capitalul românesc să creeze locuri de muncă şi locuri de muncă mai bine plătite, pentru că altfel rămânem în acest cerc vicios, cu economie care se bazează pe mâna de lucru prost plătită, şi atunci sigur că mulţi români pleacă în străinătate să lucreze", a afirmat el.

Călin Popescu Tăriceanu candidează pentru un nou mandat de senator.

Partidul România Unită va trece pragul de 5% şi va intra în viitoul legislativ, este de părere purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Mirel Palada.

"Am făcut analize sociologice, PRU este pe un trend clar crescător şi, din felul în care se aşază lucrurile şi din experienţa mea de cercetare cantitativă, PRU va trece de 5%. Noi sunem concentraţi şi focalizaţi pe campania electorală şi pe discuţia cu alegătorii noştri", a afirmat Palada.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
30 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza