Traian Băsescu, citat în dosarul "răpirii jurnaliştilor". Vezi ce a declarat

Fostul preşedinte Traian Băsecu s-a prezentat în această dimineaţă la Judecătoria sectorului 5, unde a fost citat în la cererea Parchetului General, de confirmare a redeschiderii urmării penale în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak.

Adăugat: 7 Octombrie 2015
Ultima actualizare:7 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: arhiva- fostul preşedinte al României, Traian Băsescu
trimite pe mail

Dosarul s-a constituit în urma unei plângeri a lui Corneliu Vadim Tudor, în care acuza pe fostul şef al statului şi pe preşedintele PDL de la acea vreme, Vasile Blaga , că şi-ar fi însuşit o parte din banii de răscumpărare plătiţi de statul român pentru eliberarea celor 3 ziarişti răpiţi în 2005.

Acesta îl mai acuza pe Traian Băsescu că a clasificat pentru 50 de ani documentele despre negocierile din Irak şi suma reală plătită răpitorilor .

La intrarea în Judecătorie, Traian Băsescu a făcut scurte declaraţii:

"Să se deschidă dosarul şi să ne lămurim. Eu am calitatea de intimat, adică de om reclamat. Vedem ce va face Parchetul pe urmă. În orice caz, după părerea mea, solicitarea de deschidere a acestui dosar este o palmă pentru România. Când se aduce în spaţiul public ideea că un şef de stat, în colaborare cu un general american, au putut să fure bani, iar autorităţile române fac un spectacol din lucrul acesta, nu prinde bine României", a spus fostul preşedinte.

Băsescu a ieşit din sala de judecată după aproximativ o jumătate de oră şi a declarat că a respins afirmaţiile lui Vadim Tudor.

"Este solicitarea Parchetului de redeschidere a dosarului. Am respins orice afirmaţie a lui Vadim Tudor cu privire la însuşirea unor sume. De asemenea, am arătat judecătoarei că operaţiunea a fost desfăşurată de serviciile secrete ale României, SIE, SRI şi serviciile Armatei, noi având trupe în Irak. De asemenea, am cerut Parchetului General, în cazul în care se va decide redeschiderea dosarului, să mă audieze foarte rapid, pentru că a trena în spaţiul public o astfel de suspiciune este defavorabilă inclusiv pentru România. Să presupui că un şef de stat şi-a însuşit din banii alocaţi unei operaţiuni în afara teritoriului naţional este inadmisibil",  a mai declarat fostul şef al statului

Întrebat de jurnalişti, Traian Băsescu a mai spus că la nevoie pot fi desecretizate toate informaţiile legate de răpirea jurnaliştilor în Irak.

AUDIO Declaraţia integrală a lui Traian Băsescu, la ieşirea din sala de judecatăAutor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Diana Surdu
Adăugat:
7 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza