Traian Băsescu avertizează guvernul în legătură cu locuinţa de protocol

Fostul preşedinte Traian Băsescu a trimis Guvernului o plângere administrativă prealabilă în care avertizează că se va adresa instanţei dacă nu i se acordă, în folosinţă gratuită, o locuinţă şi un cabinet de lucru, în conformitate cu legea.

Adăugat: 26 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:26 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Traian Băsescu spune că el a fost de acord cu una dintre cele două vile de la Snagov propuse de Regia Protocolului de Stat, însă nici până acum nu a primit răspuns.

"Subsemnatul Băsescu Traian, în calitate de fost şef al statului român, în temeiul art. 1 alin. 1, art. 2 lit. g, h, i, m şi n, respectiv art. 7 şi art. 8 din Legea nr. 554/ 2004 privind contenciosul administrativ, formulez prezenta Plângere Administrativă Prealabilă împotriva refuzului autorităţilor de atribuire a folosinţei gratuite a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă şi a unui cabinet de lucru, drepturi care mi se cuvin în calitate de fost preşedinte la României", se arată în plângerea lui Traian Băsescu.

Cele două imobile, care au corespuns condiţiilor impuse de lege pentru a avea destinaţia de reşedinţă oficială pentru foştii şef de stat sunt: Vila IA cu o suprafaţă utilă de 324 metri pătraţi şi 9.900 mp de curte sau vila 11 cu o suprafaţă utilă de 2.189 metri pătraţi şi 27.412 mp curte.

Fostul preşedinte precizează că la această concluzie s-a ajuns  după vizionarea a 6 imobile, de către reprezentanţii RAAPPS şi SPP.

Traian Băsescu declară că, în cazul în care solicitarea sa nu se va soluţiona la nivel administrativ-instituţional, se vede nevoit să se adreseze instanţelor judecătoreşti competente, "cu toate consecinţele ce vor decurge din acest demers judiciar, pentru recunoaşterea unor drepturi ce mi se cuvin, în baza legii, similar celorlalţi şefi de stat care beneficiază, în prezent, de drepturile legale conferite de Legea 406/ 2001".Autor:
Costin Grigore
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza