Traian Băsescu: Austeritatea trebuie să caracterizeze activitatea Guvernului în 2011

Cei şase miniştri ai cabinetului Boc au depus jurmântul, vineri în jurul prânzului, la Palatul Cotroceni, în faţa şefului statului.

Adăugat: 3 Septembrie 2010
Ultima actualizare:3 Septembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ion Ariton -  ministru al Economiei, Gheorghe Ialomiţianu - ministru al Finanţelor, Valerian Vreme - ministru al Comunicaţiilor, Ioan-Nelu Botiş - ministru al Muncii, Anca Boagiu - ministru al Transporturilor şi Valeriu Tabără - ministru al Agriculturii au depus jurământul, fiind numiţi în funcţie , prin decrete prezidenţiale, publicate vineri în Monitorul oficicial.


La ceremonie au asistat preşedintele Senatului, Mircea Geoană, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, premierul Emil Boc, miniştrii Teodor Baconschi, Gabriel Oprea, Daniel Funeriu, Cseke Attila, Elena Udrea, senatorii PDL Dumitru Oprea şi Viorel Badea, consilierii prezidenţiali.
    

Conform decretelor semnate de către preşedintele Traian Băsescu, Adriean Videanu (Economie), Radu Berceanu (Transporturi), Mihai Şeitan (Muncă) şi Gabriel Sandu (Comunicaţii) au demisionat din funcţii, în timp ce Mihail Dumitru (Agricultură) şi Sebastian Vlădescu (Finanţe) au fost revocaţi.
    

Înaintea venirii la Cotroceni, noii miniştri au avut o întâlnire informală cu premierul Emil Boc, la Palatul Victoria, care a durat aproximativ jumătate de oră.
    

Avertismentele lui Traian BăsescuŞeful statului a ţinut să mulţumească celor şase miniştri care au făcut parte din Cabinetul Boc, un cabinet care, în pofida dificultăţilor a reuşit să ducă România din criză  spre creştere economică.

El a  declarat  că nu acceptă nicio clipă ideea că Guvernul nu a făcut ce trebuia, pentru că aceasta nu corespunde realităţii, precizând că România a intrat în criză cu un buget puternic afectat de o politică populistă.
    

Şeful statului a menţionat eforturile Cabinetului de "a tracta" România spre redresarea economică. El a adăugat că aceste efort se face cu costuri, astfel că acum a fost necesară o remaniere consistentă.


El a criticat însă dur faptul că la  Ministerul Finanţelor şi la cer al Muncii au fost acordate stimulente financiare, în timp ce bugetarilor le-au fost tăiate salariile cu 25 la sută.


Traian Băsescu a cerut ferm noilor miniştri de la Finanţe şi de la Muncă să nu repete "eroarea de sfidare a opiniei publice petrecută la cele două ministere".


"Măsurile de austeritate trebuie să continue"


Şeful statului a spus clar că pentru a avea creştere economică în 2011 măsurile de austeritate trebuie să continue şi a făcut apel la solidaritate în echipa guvernamentală."Fac apel la fermitate şi la capacitatea de a explica românilor că avem nevoie de încă un an de austeritate  şi de solidaritate care să asigure premisele creşterii economice", a declarat Traian Băsescu.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
3 Septembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza