Tonny Lybek, reprezentantul FMI în România

"România este obligată să importe gaze naturale la preţuri mari din Rusia pe care le dă ieftin către anumite firme".

Adăugat: 27 Martie 2012
Ultima actualizare:28 Martie 2012

Politica Romaneasca
Foto: Agerpres
trimite pe mail

Prezent, marţi, la conferinţa "Finanţarea creşterii economice", organizată de Financial Times la Bucureşti,reprezentantul FMI în România, Tonny Lybek,  consideră că România cumpără gazele scump şi le vinde ieftin la diferite companii.

"România este obligată să importe gaze naturale la preţuri mari din Rusia pe care le dă ieftin către anumite firme. România este stat membru UE şi trebuie să se conformeze politicilor europene privind preţurile la gazele naturale", a spus  Tonny Lybek.

Oficialul FMI  este de părere că pentru ţara noastră confruntarea principală economică o reprezintă energia despre care afirmă că este folosită ineficient şi din cauza subvenţionarii industriilor mari dar şi pentru că resursele proprii sunt insuficient exploatate.

Referindu-se la programele de infrastructură, Lybek a susţinut că acestea rămân o problemă din lipsa fondurilor.
    
"Autorităţile au un program de dezvoltare a infrastructurii care nu este derulat, ţinând cont de fondurile existente pentru a-l putea susţine", a arătat Lybek.

Pe de altă parte, oficialul FMI a subliniat că şi sistemul de sănătate din România continuă să rămână o problemă dificilă.

"Reformele în domeniul sănătăţii sunt îngreunate de folosirea ineficientă a resurselor existente şi de lipsa unor resurse suficiente".

Lybek consideră că este necesară o revizuire a pachetelor de beneficii din sectorul sănătăţii şi a serviciilor adiţionale oferite asiguraţilor.
    
De asemenea, Lybek consideră că programul Fondului cu România trebuie continuat, indiferent de puterea politică care se succede la guvernare.
    
"Programul este cu România, nu cu un guvern anume, un prim-ministru anume sau un partid anume. Noul guvern din februarie, instalat în România şi-a dovedit angajarea faţă de program, pe care noi îl revizuinm în fiecare trimestru, ne întâlnim cu toate părţile, inclusiv cu partidele din Opoziţie şi avem un dialog foarte bun", a  mai spus, marţi, Tonny Lybek.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Martie 2012
Ultima actualizare:
28 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza