Tomac: Populismul, o ameninţare reală la adresa proiectului european

Liderul PMP, Eugen Tomac, susține că Uniunea Europeană este pusă în pericol de "ieșiri necontrolate ale unor politicieni iresponsabili".

Adăugat: 17 Martie 2019
Ultima actualizare:17 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Tomac, președintele PMP
trimite pe mail

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, susţine că, la ora actuală, populismul reprezintă o ameninţare reală la adresa proiectului european.

Eugen Tomac: La nivelul întregii Uniuni Europene, începând de la Orban, Salvini, până la Dragnea, care au acest discurs profund antieuropean împotriva economiei de piață, împotriva principiilor care stau la baza Uniunii Europene. Deci, Uniunea Europeană a fost creată pentru a ne asigura securitatea și prosperitatea, pentru că după două războaie mondiale aveam nevoie de un nou proiect. El riscă astăzi să fie pus în pericol tocmai de aceste ieșiri necontrolate ale unor politicieni iresponsabili.

Eugen Tomac este de părere că prima victimă a populismului este Marea Britanie, o ţară cu o democraţie consolidată, unde cei care au promovat şi provocat Brexitul au disparut din punct de vedere politic, dar problemele nu au fost rezolvate, transmite Radio România Iaşi.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza