Tokes Laszlo este împotriva mineritului cu cianuri

Vicepreşedintele Parlamentului European, Tokes Laszslo s-a declarat surprins cã nici Comisia Europeanã, nici Guvernul României, nu iau în considerare o hotãrâre a Parlamentului European care prevede interzicerea utilizãrii cianurilor în minerit.

Adăugat: 13 Iulie 2010
Ultima actualizare:13 Iulie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Tokes a spus, la Oradea, cã "Bucureştiul a dat semnal verde pentru reînceperea procedurii de reaprobare a deschiderii exploatãrii de la Roşia Montanã, prin iniţierea procedurilor de emitere a autorizaţiilor".


Totodatã, vicepreşedintele Parlamentului European a criticat şi poziţia Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, care, potrivit lui Tokes Laszlo, iniţial s-a arãtat împotriva mineritului cu cianuri la Roşia Montanã, dar acum "s-ar putea sã se conformeze deciziei guvernului, aşa cum a fãcut-o şi în privinţa mãsurilor de austeritate".


Tokes Laszlo s-a arãtat mulţumit de Legea lustraţiei, care "chiar dacã este perfectibilã, este mai mult decât nimic".


Fostul episcop reformat a adãugat cã Biserica Reformatã şi mai ales Eparhia Reformatã de pe lângã Piatra Craiului au aplicat lustrarea trecutului, exemplificând cu cazurile unor membri ai bisericii.


Tokes Laszlo s-a arãtat, în schimb, îngrijorat de faptul cã Legea lustraþiei a fost declaratã neconstituþionalã de cãtre Curtea Constituţionalã, în privinţa unor articole, şi trimisã înapoi în parlament.Autor:
Adăugat:
13 Iulie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza