Tokes candidează pe listele FIDESZ la europarlamentare

Europarlamentarul László Tőkés va candida, alături de alte persoane din ţările învecinate Ungariei, pe listele FIDESZ la un nou mandat în Parlamentul European.

Adăugat: 10 Aprilie 2014
Ultima actualizare:10 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Laszlo Tokes, europarlamentar UDMR
trimite pe mail

Europarlamentarul László Tőkés care este şi preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania va ocupa poziţia a treia pe lista cu candidaţi a partidului FIDESZ pentru alegerile europarlamentare din data de 25 mai.

Anunţul a fost făcut joi după o şedinţă a unei structuri de conducere a partidului FIDESZ de vicepreşedintele acestei formaţiuni politice, Ildikó Gáll-Pelcz, care ocupă primul loc pe lista cu 63 de candidaţi pentru alegerile europarlamentare.

Pe poziţia a 9-a, a 10-a şi a 21-a de pe lista cu candidaţi a partidului FIDESZ se vor afla politicieni maghiari din Ucraina, Serbia şi Slovacia, dar deocamdată nu s-a anunţat cine vor fi aceştia.

Ildikó Gáll-Pelcz a precizat că un obiectiv real pentru partidul său este obţinerea între 10 şi 12 mandate în urma scrutinului din 25 mai, având în vedere rezultatele alegerilor parlamentare de duminica trecută şi a menţionat că europarlamentarii acestei formaţiuni vor reprezenta în continuare, în mod hotărât, interesele maghiare în Parlamentul European, informează corespondentul RRA la Budapesta.

În urmă cu două săptămâni, liderul UDMR Kelemen Hunor susținea că prezența lui Laszlo Tokes pe o listă de candidaturi a unui partid din Ungaria nu va avea nicio  influență asupra scorului UDMR pentru europarlamentare.

De menţionat că Tokes a fost ales eurodeputat, la precedentele alegeri pentru Parlamentul European,  pe listele UDMR şi că deţine şi funcţia de vicepreşedintele al acestui for.Autor:
Emil Groza
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
10 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza