Timbrul de mediu, în dezbatere publică

Timbrul de mediu va fi plătit o singură dată și nu va mai taxa capacitatea cilindrică a mașinii, ci se va plăti în funcţie de emisiile de dioxid de carbon ale maşinii.

Adăugat: 17 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:17 Ianuarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Proiectul pentru noua taxă auto, timbrul de mediu, a intrat în dezbatere publică, a precizat  la Radio România Actualităţi, ministrul mediului, Rovana Plumb.

Timbrul auto va fi plătit o singură dată pe perioada de viaţă a autovehiculelor, iar cei care au plătit deja o taxă de mediu nu vor mai scoate bani din buzunar şi pentru această nouă variantă.

Conform proiectului de lege, care are la bază principiul "poluatorul plăteşte", taxa de poluare va fi plătită o singură dată atât pentru autovehiculele noi, cât şi second-hand care sunt înmatriculate pentru prima dată în România.

Premierul Victor Ponta a explicat că această măsură permite vânzarea autovehiculelor vechi fără ca proprietarii să plătească taxe de cinci ori mai mari decât valoarea maşinii.

De asemenea, timbrul de mediu nu va mai taxa şi capacitatea cilindrică şi se va aplica numai autovehiculelor cu până la opt locuri.

Ministrul mediului a mai declarat că Programul "Rabla" va funcţiona şi în acest an, dar cu modificări, în încercarea de a-l eficientiza.

România, alături de alte ţări membre ale Uniunii Europene, s-a angajat ca până în 2020 să reducă emisiile cu efect de seră cu 20%.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
17 Ianuarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza