Theodor Paleologu: Este necesară modificarea Constituției

Theodor Paleologu consideră că actuala criză politică este generată şi de carenţele pe care le are Constituţia și pledează pentru modificarea acesteia.

Adăugat: 15 Septembrie 2019
Ultima actualizare:15 Septembrie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Theodor Paleologu. Sursa: facebook.com/photo
trimite pe mail

Candidatul susţinut de PMP pentru preşedinţia ţării, Theodor Paleologu, consideră că actuala criză politică este generată şi de carenţele pe care le are Constituţia şi că este necesară modificarea acesteia.

Theodor Paleologu a declarat, la Şcoala de Vară a tinerilor din Partidul Mişcarea Populară, că prin ajustarea legii fundamentale s-ar putea evita, pe viitor, blocaje politice precum cel actual.

Teodor Paleologu: Vreau, de exemplu, ca preşedintele să poată demite primul ministru; vreau ca preşedintele să poată dizolva Parlamentul; vreau ca alegerile anticipate să fie o posibilitate reală, nu doar declarativă, pentru că în Constituţia actuală procedura pentru declanşarea de alegeri anticipate este atât de complicată încât niciodată nu vor avea loc alegeri anticipate. Or, vrem lucrul ăsta, atunci să continuăm cu Constituţia exact aşa cum o avem. Cred că toată lumea îşi dă seama că e nevoie de corecturi la actuala Constituţie.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Septembrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza