The Times: Angela Merkel , "Doamna necesară", "Personalitatea anului 2014"

Cancelarul german Angela Merkel a fost proclamată Personalitatea anului 2014 de către publicaţia britanică The Times pentru "menţinerea stabilităţii în Europa".

Adăugat: 27 Decembrie 2014
Ultima actualizare:27 Decembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Angela Merkel, Cancelarul Germaniei
trimite pe mail

"Angela Merkel a acţionat cu un om politic excepţional într-un moment în care relaţiile între Est şi Vest se aflau în pragul celei mai grave crize geopolitice de la încheierea războiului rece", scria în ediţia sa de vineri, The Times, citează Agerpres.

Ziarul evocă în special contribuţia cancelarului german la "negocierile tensionate între Occident şi preşedintele rus Vladimir Putin", după alipirea peninsulei Crimeea la Federaţia Rusă, denunţată drept o anexare de către autorităţile de la Kiev şi ţările occidentale.

Merkel -"Doamna necesară" - cel mai proeminent politician european- este şi cea mai puternică femeie din lume şi "personalitatea anului 2014", concluzionează The Times.

La începutul crizei ucrainene, Merkel nu numai că a condamnat anexarea Crimeii, dar a şi încercat să convingă într-un mod rezonabil Kremlinul să revină în cadrul sistemului juridic internaţional. Nu a trântit uşa negocierilor. Dar când separatiştii înarmaţi şi instruiţi de Rusia au doborât în iulie avionul de linie malaezian, aceasta a convins-o că Putin -aşa cum a spus ea singură - "trăieşte într-o altă lume".

De atunci, dna Merkel pledează pentru sancţiuni împotriva Rusiei şi asistenţă internaţională în favoarea Ucrainei.

Agerpres semnalează de asemenea că, articolul publicat de Times, exprimă şi temerea că Germania nu va mai juca un rol central în gestionarea UE.

"Dacă Merkel, focalizându-şi atenţia pe vindecarea relaţiilor dintre Est şi Occident, va înceta să acorde atenţie cangrenării relaţiilor între Nord şi Sud în zona euro, aceasta ar fi o ironie teribilă", consideră jurnaliştii britanici.

Dacă Angela Merkel a lăsat să se înţeleagă că zece ani la putere sunt suficienţi, The Times consideră că ea este "femeia de care ar fi nevoie într-o lume plină de bărbaţi periculoşi", mai precizează Agerpres.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Decembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza