Teodorovici: Proiectul de buget, făcut public săptămâna viitoare

Proiectul bugetului de stat ar putea fi făcut public săptămâna viitoare, a declarat ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

Adăugat: 7 Ianuarie 2019
Ultima actualizare:7 Ianuarie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor
trimite pe mail

La guvern este aşteptat proiectul de buget pe anul în curs.

Deja preşedintele Klaus Iohannis a criticat vineri lipsa unui proiect de buget, arătând că aceasta este o problemă gravă, iar PSD trebuie să vină cu explicaţii.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a anunţat  la un post de televiziune că proiectul bugetului de stat ar putea fi făcut public săptămâna viitoare şi discutat în parlament la începutul lunii februarie, după întâlnirile cu partenerii sociali.

Eugen Teodorovici: Poate chiar săptămâna viitoare o să-l prezentăm public, pentru a fi dezbătut, pentru a fi discutat, pentru a lua avizele necesare. Avem la CSAT avizul, dar mai avem dialogul social, avem Consiliul economic şi social şi Consiliul fiscal, astfel încât atunci când decide parlamentul să intre în şedinţă sau, în fine, să se convoace parlamentul fie la final de ianuarie, fie la începutul lunii februarie, când se decide de către parlament, noi să fi trecut... şi nu e nici un fel de blocaj, sub 3% deficitul bugetar, noi am spus undeva spre 2,9%, în zona aceea, chiar dacă n-avem datele oficiale încă, vor fi date pe execuţia pe decembrie la 25 ianuarie. Ca ministru de finanţe, totuşi, am anumite elemente şi pot să le şi anticipez, deci nici vorbă de sărit de 3%. Noi am planificat pentru anul trecut 2,97%, dar va fi sub acest nivel pe cash. La fel, ESA vom vedea cum se închide la final de prim trimestru pentru 2018, la fel, sub 3%.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Ianuarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza