Teodorovici cere desecretizarea stenogramei ședinței CSAT

Ministrul de finanţe Eugen Teodorovici a cerut desecretizarea stenogramei şedinţei CSAT şi a afirmat că decizia preşedintelui Klaus Iohannis va împiedica plata salariilor.

Adăugat: 5 Septembrie 2018
Ultima actualizare:5 Septembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor
trimite pe mail

Rectificarea bugetară, care ar fi urmat să fie aprobată astăzi în şedinţa Guvernului, este blocată după ce preşedintele Klaus Iohannis a suspendat şedinţa CSAT pe această temă şi a explicat că nu a ajuns la un consens cu Guvernul.

În încercarea Executivului de a găsi soluţii, ieri seară a avut loc la Palatul Victoria o discuţie a primului ministru, Viorica Dăncilă, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Anterior, ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici, a cerut desecretizarea stenogramei şedinţei CSAT şi a afirmat că decizia preşedintelui Klaus Iohannis va împiedica plata salariilor, investiţiile şi despăgubirile pentru cazurile de pestă porcină.

"Sunt prevăzute sume importante în propunerea de rectificare a Guvernului pentru a asigura plata compensaţiilor pentru animalele sacrificate, astfel încât fiecare om care a avut de suferit să primească totuşi o compensaţie, de asemenea achiziţionarea de dezinfectanţi, incineratoare mobile, transportul animalelor sacrificate şi alte astfel de activităţi care impun acţiuni imediate şi, cum spuneam, şi cu efect bugetar, pentru a regla lucruile aşa cum este normal. De asemenea, pentru partea de agricultură pot apărea întârzieri în asigurarea finanţăeii campaniei agricole de toamnă şi a investiţiilor în zootehnie pentru sectorul avicol şi nu numai", a spus Eugen Teodorovici.

El consideră că suspendarea şedinţei CSAT nu are fundament legal şi a precizat că Guvernul are obligaţia de a cere şi nu de a aştepta un aviz al CSAT.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Septembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza