Tensiuni între liberali

Mai mulţi membri ai filialei PNL Prahova au protestat la sediul central al PNL, nemulţumiţi că nu le sunt ascultate dorinţele cu privire la conducerea filialei din Prahova.

Adăugat: 27 Februarie 2012
Ultima actualizare:27 Februarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aproximativ 50 de membri ai Organizaţiei PNL Prahova au protestat şi au solicitat liderului PNL, Crin Antonescu, să ţină cont şi de părerea lor în ceea ce priveşte destinul filialei PNL Prahova.

Membrii PNL Prahova au spus că au transmis mai multe mesaje la centru pentru a critica modul în care a fost numită conducerea interimară la Prahova, însă nu au primit niciun răspuns, motiv pentru care au venit la sediul central.
    
Unul dintre protestatari s-a declarat nemulţumit faţă de modul cum a fost numite conducerea filialei Prahova.

"A fost numită o conducere interimară, într-un mod pe care eu nu l-am văzut nici la comunişti şi să se intre cât mai repede în legalitate", a afirmat membrul PNL Prahova.

Crin Antonescu, nevoit să medieze conflictul

Preşedintele PNL a răspuns solicitărilor membrilor adunaţi în faţa sediului central al partidului şi a spus că organizaţia trebuie să se bată cu PDL şi cu Roberta Anastase şi nu să facă jocurile Robertei Anastase.

"Nimeni nu vrea să rezolve negativ pentru prahoveni. La Prahova căutăm o soluţie ca să avem o organizaţie care se bate cu PDL şi cu doamna Anastase, nu care face jocurile doamnei Anastase. Asta consider eu că e de bun simţ", a spus Antonescu.

Mesajele care l-au întâmplinat pe Crin Antonescu au fost de genul: "Lideri aleşi de noi, nu păpuşi numite de voi", "Revoluţia bunului simţ - da, revoluţia bunului plac - nu", "Vrem partid liber(al)", "Revoluţia bunului simţ, doar la televizor în prime-time?!!", "Crin, şi dacă noi am fi votat amânarea Congresului din 2009?", "Crin, wake up man!".

Foştii membri ai conducerii Organizaţiei PNL Prahova sunt cei care şi-au asumat, în calitate de lideri, acest protest desfăşurat în faţa sediului central.

De la ce au pornit nemulţumirile între liberali?

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, în 19 decembrie, că Biroul Politic Central şi Consiliul Naţional Executiv al PNL au aprobat, prin vot secret, propunerea sa de demitere a preşedintelui PNL Prahova, Adrian Semcu, şi, de asemenea, de a numi un birou şi un preşedinte interimar, adică pe Mircea Roşca.
    
La acel moment, Antonescu a spus că a propus Biroului Politic Central demiterea lui Semcu întrucât acesta a revenit asupra demisiei din calitatea de preşedinte al PNL Prahova, chiar în şedinţa BPC.

"Fostul preşedinte, Adrian Semcu, a revenit, acum, în şedinţă, asupra demisiei. În calitate de preşedinte, am propus BPC demitera preşedintelui PNL Prahova şi dizolvarea Biroului Permanent Teritoarial. Această propunere a fost adoptată de BPC cu 25 de voturi - pentru, 3 voturi - împotivă şi trei abţineri, votul fiind secret", spunea liderul PNL.

Referitor la preşedintele interimar, Mircea Roşca, Antonescu spunea că nu a fost decizia sa personală, ci o decizie consensuală, a Biroului.

"Preşedinte interimar al acestui organism este fostul vicepreşedinte Mircea Roşca. Este o opţiune care nu a fost a mea personală, ci consensuală, a Biroului. Am optat pentru o formulă coerentă, care să aibă determinare, hotărâre şi să acţioneze cât se poate de radical în Prahova, unul din câmpurile de bătălie foarte importante ale anului viitor", a spus Antonescu.
    
Preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu, anunţase, că demisionează din funcţie, pe 9 decembrie.

Pe 12 decembrie el anunţa că renunţă la demisie şi că rămâne în funcţia de şef al filialei Prahova a PNL.

Cu toate acestea, după plecarea acestuia de la şedinţa Biroul Politic al organizaţiei judeţene, cei prezenţi au ales un nou preşedinte interimar.
     Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
27 Februarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza