Tatăl şi fratele lui Mihai Boldea, audiaţi la DIICOT

Gheorghe Boldea, tatăl deputatului Mihail Boldea, a părăsit sediul DIICOT Galaţi, luni la prânz, după aproape o oră şi jumătate de audieri

Adăugat: 26 Martie 2012
Ultima actualizare:26 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La ieşirea din sediul DIICOT Galaţi, Gheorghe Boldea a refuzat să facă declaraţii, acoperindu-şi faţa cu o mapă.

Ulterior, el s-a urcat în maşina avocatului care l-a însoţit la audieri şi a plecat.

Tatăl şi fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea au fost citaţi pentru luni dimineaţă la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Galaţi, după ce joi a fost declanşată urmărirea penală împotriva lor pentru spălare de bani.

George Ştefan Boldea, fratele mai mic al lui Mihail Boldea, a făcut însă o solicitare de amânare pentru marţi a audierii sale, arătând că are o întâlnire programată de mai mult timp.

Citarea celor doi vine la o zi după ce au fost audiaţi de procurorii DIICOT şi în ziua în care anchetatorii au făcut mai multe descinderi, într-un garaj fiind descoperite probe noi în cazul Boldea.

Joi, procurorii DIICOT au început urmărirea penală împotriva lui George Ştefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, şi a tatălui acestuia, Gheorghe Boldea, pentru spălare de bani.

Anchetatorii spun că în urmă cu o lună Mihail Boldea şi-a vândut casa în care locuia tatălui său, totodată donându-şi trei apartamente fratelui său, Ştefan Boldea, faptele intrând sub incidenţa infracţiunii de spălare de bani.

În 2011, deputatul Mihail Boldea i-a donat lui George Ştefan Boldea trei apartamente şi i-a acordat împrumuturi în valoare de 270.000 de euro.

Vineri, procurorii DIICOT au instituit sechestru asigurătoriu pe conturile a doi coinculpaţi din dosarul în care Mihail Boldea este acuzat de înşelăciune, conturi în care deputatul virase, cu o zi înainte de a pleca din ţară, 185.000 de euro, potrivit unor surse judiciare.

Conform surselor citate, Mihail Boldea a virat cei 185.000 de euro în conturile celor două persoane în urmă cu o săptămână, în 16 martie.

Mihail Boldea a declarat că va reveni în ţară săptămâna aceasta

Deputatul Mihail Boldea, dat în urmărire internaţională, a declarat că se va întoarce în ţară cu avionul până la sfârşitul săptămânii.

Mihai Boldea a precizat la România TV că luni, se va duce să îşi cumpere bilet de avion împreună cu consulul din Nairobi, Kenya, unde s-ar afla.

Pe de altă parte, preşedintele Traian Băsescu a afirmat, duminică seara, că Boldea poate fi reţinut în orice moment, pentru că este localizat, dar a explicat, însă că ar fi bine ca parlamentarul să se întoarcă în România singur.  

"Nu avem niciun interes să se producă o reţinere a domnului Boldea, pentru că este în interesul nostru ca un cetăţean român care a plecat legal să fie protejat de riscurile arestării de către alte state, pus în detenţie şi să înceapă lungul proces de trimitere de acte pentru ca un judecător, mai devreme sau mai târziu, în funcţie de cum funcţionează justiţia, să-l extrădeze. Obiectivul nostru este ca domnul Boldea să vină prin intermediul autorităţilor române, pentru a preveni o detenţie pe teritoriul unui stat străin", a afirmat preşedintele.

Mihail Boldea, acuzat de înşelăciuni imobiliare şi constituire a unui grup infracţional organizat, a plecat din ţară cu trei zile înainte ca deputaţii să aprobe reţinerea şi arestarea sa.

Mihai Boldea a fost dat în urmărire internaţională, iar mandatul de urmărire a fost trimis la Interpol.
 
El a devenit primul parlamentar român dat în urmărire generală şi internaţională.
 
Totodată, deputatul a apărut pe site-ul Poliţiei Române, la categoria "Persoane urmărite".
 
Pe numele lui Mihail Boldea a fost emis, joi, un mandat de arestare pentru 30 de zile, de către magistraţii Curţii Supreme.
 
 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Reporter:
Radio România
Adăugat:
26 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza