Tatăl deputatului Boldea riscă să fie exclus din PNL

Preşedintele PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, a declarat că Gheorghe Boldea, care este consilier local PNL, riscă să fie exclus din partid dacă justiţia îl va condamna.

Adăugat: 23 Martie 2012
Ultima actualizare:23 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Referindu-se la tatăl deputatului Mihail Boldea, Gheorghe Boldea, care este consilier local PNL în comuna gălăţeană Pechea, preşedintele PNL Galaţi, Victor Paul Dobre a declarat că dacă justiţia îl va condamna, conform statutului PNL, acesta îşi va pierde calitatea de membru.

"Domnul Gheorghe Boldea, care estre văr cu primarul comunei Pechea, Iancu Boldea (PNL), acesta este în continuare consilier PNL. Am înţeles că s-a dispus începerea urmării penale. Dacă se va finaliza într-un mod în care se va lua o decizie, conform statului PNL îşi va pierde calitatea de membru. De altfel, la Pechea a durat 6 luni până la instalarea primarului, datorită unei acţiuni în justiţie iniţiată de Mihail Boldea, Mihai fiind nepotul primarului. Dar, ştiţi cum se spune: prietenii ţi-i alegi, rudele ţi le dă Dumnezeu", a declarat vineri, Victor Paul Dobre.

Gheorghe Boldea a blocat activitatea primarului ales

Cercetat pentru spălare de bani, tatăl lui Mihail Boldea, Gheorghe Boldea, este consilier local PNL în comuna gălăţeană Pechea.

După alegerile din iunie 2008 şi până în octombrie, Gheorghe Boldea a blocat activitatea primarului ales în Pechea, Iancu Boldea (văr cu Gheorghe Boldea), în cadrul unui proces, în care avocat l-a avut chiar pe fiul său, Mihail Boldea.

Mai exact, juridic, validarea primarului Iancu Boldea a fost contestată în instanţă de Gheorghe Boldea, liberal şi el, care candidase la postul de consilier local, dar se plasase primul sub linia mandatelor obţinute de PNL.

Cum Iancu Boldea era cap de listă la consilieri, prin validarea sa ca primar, lăsa liber un loc pe care l-ar fi putut ocupa Gheorghe Boldea.

Dar, la şedinţa de constituire a Consiliului Local, Iancu Boldea a depus jurământul de consilier local, fapt contestat în instanţă de Gheorghe.

Deşi Iancu Boldea a câştigat detaşat alegerile, cu 2.500 de voturi, vărul său a contestat validarea invocând frauda electorală.

Avocatul Boldea a ridicat şi o excepţie de neconstituţionalitate în proces, manevră care a îngreunat şi mai mult situaţia. Până la urmă, Iancu Boldea a renunţat la mandatul de consilier, iar Gheorghe a fost validat ca şi consilier local PNL.

Boldea, tatăl şi fiul, au renunţat la contestaţia împotriva primarului, dar excepţia de neconstituţionalitate a rămas, iar primarul tot nu şi-a putut exercita mandatul şi a trebuit să aştepte decizia Curţii Constituţionale, care abia în octombrie 2008 a respins excepţia de neconstituţionalitate invocată de Mihail Boldea.

Şi în acest moment Gheorghe Boldea este consilier local PNL la Pechea, dar la ultima şedinţă a Consiliului Local, care a avut loc zilele trecute, nu s-a mai prezentat.

Mihail Bodea, căutat de Interpol

Mihail Boldea este cercetat pentru fals şi înşelăciune.

Deputatul Boldea, alături de un avocat şi de un fost jurist al Curţii de arbitraj Galaţi, a fost audiat de procurorii DIICOT.

Cei trei fac parte dintr-un grup infracţional organizat, constituit din 22 de persoane.

Potrivit acuzaţiilor, membrii grupării falsificau acte, inclusiv decizii judecătoreşti, cu ajutorul cărora vindeau proprietăţi care urmau să fie confiscate de justiţie în cauze penale, unor cumpărători de bună credinţă, obţinând beneficii financiare substanţiale.

Deputatul a fost dat în urmărire internaţională, iar mandatul de urmărire a fost trimis la Interpol.
 Autor:
Maria Măndiţa
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
23 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza