Tăriceanu susţine că prognozele Guvernului Grindeanu de creştere economică sunt corecte

Potrivit prognozei de iarnă a Comisiei Europene, deficitul bugetar al României ar urma să ajungă anul acesta la 3,6% din PIB, peste pragul care ar putea duce la declanşarea procedurii de deficit excesiv.

Adăugat: 14 Februarie 2017
Ultima actualizare:14 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului şi copreşedinte ALDE
trimite pe mail

În acelaşi timp, Comisia Europeană apreciază că economia românească va creşte cu 4,4 procente, sub estimarea Guvernului de la Bucureşti de 5,2%.

Executivul european spune că avansul va fi susţinut de consumul intern şi de investiţii, dar deficitul va fi totuşi mare din cauza măsurilor de relaxare fiscală şi de majorare a cheltuielilor pentru pensii şi salarii.

La Bucureşti însă, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că deficitul va fi menţinut sub nivelul de 3% din PIB.

El a argumentat că prognozele Guvernului Grindeanu de creştere economică sunt corecte şi vor fi susţinute de sumele alocate suplimentar pentru investiţii. 

"Am considerat că este nevoie de o alocare suplimentară de fonduri pentru investiţii, în aşa fel încât România să îşi poată baza creşterea economică nu numai pe motorul dat de consum, ci şi pe cel dat de investiţii", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu .Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza