Tăriceanu: Se poartă discuții în coaliție pe modificarea Ordonanței 114

Actul normtiv ar putea fi modificat până la sfărşitul lunii martie, dar nu vor fi modificate principiile care au stat la baza lui.

Adăugat: 17 Martie 2019
Ultima actualizare:17 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE
trimite pe mail

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat ieri, la Constanţa, că se poartă discuţii în coaliţie pe tema Ordonanţei 114.

El a spus că actul normtiv ar putea fi modificat până la sfărşitul lunii martie, dar nu vor fi modificate principiile care au stat la baza lui.

Călin Popescu-Tăriceanu a precizat că se lucrează la o variantă prin care să se renunţe la taxa pe activele bancare raportată la indicele ROBOR.

Acesta ar putea fi înlocuit cu un indice legat de economia reală, pentru ca dobânzile practicate în România să nu mai fie atât de mari.

Preşedintele ALDE a afirmat că se va menţine plafonarea preţurilor la gazele naturale pentru consumatorii defavorizaţi şi a explicat că există domenii care nu vor fi afectate de măsurile impuse de Ordonanţa 114.

Călin Popescu Tăriceanu: Sunt anumite sectoare care probabil vor fi scoase de sub incidența taxei, companiile care sunt pe cărbune, pentru că ele deja au costuri suplimentare legate de achiziția de certificate verzi. Nu sunt taxate companiile de distribuție. Şi în telecomunicații vă pot spune, taxa pentru achiziţa licenţelor 5G par să fie descurajante; încercăm să găsim o formulă. Dorința noastră este să permitem companiilor din Telekom să investească în noua tehnologie 5G.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza