Tăriceanu: România are cea mai excesivă reglementare privind abuzul în serviciu

Călin Popescu Tăriceanu susține că, în România, abuzul în serviciu este o aşa-numită infracţiune asimilată cu corupţia, fără să fie corupţie.

Adăugat: 11 Februarie 2018
Ultima actualizare:11 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu
trimite pe mail

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că România are acum cea mai excesivă reglementare privind abuzul în serviciu.

El a apreciat ieri, la şcoala de iarnă a tinerilor din ALDE, că ar fi necesară găsirea unui echilibru în acest caz.

"Abuzul în serviciu este o aşa-numită infracţiune asimilată cu corupţia; fără să fie corupţie, s-a hotărât la un moment dat ca ea să fie asimilată cu corupţia şi din acest motiv, bilanţul este extrem de umflat şi lumea din străinătate priveşte cu îngrijorare amploarea aşa-zisului fenomen al corupţiei în România. Eu nu spun că în România nu e corupţie, dar nu ştiu dacă interesul nostru este să umflăm balonul aşa de tare ca lumea să creadă că este o ţară care trebuie evitată", a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Tăriceanu a vorbit din nou despre ceea ce a spus că ar fi abuzurile unor procurori ce pun sub semnul întrebării funcţionarea DNA.

El apreciază că prescrierea faptelor din dosarul Microsoft nu ar fi singurul eşec care face să se cutremure Direcţia Naţională Anticorupţie.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza