Tăriceanu: PLR nu va purta o luptă pentru legitimitate cu PNL

Călin Popescu Tăriceanu susține că orientarea ideologică a PNL nu mai este una de factură liberală.

Adăugat: 23 Mai 2015
Ultima actualizare:23 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, președintele PLR
trimite pe mail

Preşedintele Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că formaţiunea pe care o conduce nu va purta o luptă pentru legitimitate cu PNL şi că se va axa pe respectarea principiilor liberalismului pur.

Orientarea ideologică a PNL nu mai este una de factură liberală, subliniază Călin Popescu-Tăriceanu.

"Nu intrăm într-o dispută de continuitate cu PNL-ul. Eu cred că ceea ce este important nu este moştenirea de 140 de ani de activitate a PNL-ului, ci reprezentarea liberalismului. Eu cred că, dincolo de un partid, cred şi în ceea ce înseamnă valorile liberale care au 140 de ani de vechime şi care au fost reprezentate de PNL. În momentul de faţă, de un an de zile, PNL-ul şi-a ales un alt drum care este formalizat prin apartenenţa la Partidul Popular European şi detaşarea completă de valorile liberale. Acesta este sensul în care vorbim noi ca reprezentanţi ai liberalismului vechi de 140 de ani în România", a spus Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost prezent, astăzi, la Timişoara, pentru a aniversa împlinirea a 140 de ani de liberalism în România şi a unui an de la înfiinţarea PLR, transmite corespondentul RRA, Alina Bujancă.Autor:
Alina Bujancă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza