Tăriceanu: Nici nu poate fi vorba de o îngheţare a salariilor

Tăriceanu afirmă că nu vede motive pentru care ar fi necesară anul viitor o îngheţare a salariilor bugetarilor, întrucât economia creşte în ritm susţinut.

Adăugat: 22 Octombrie 2018
Ultima actualizare:22 Octombrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu
trimite pe mail

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, duminică după-amiază, la Bacău, unde a fost prezent la conferinţa judeţeană a organizaţiei locale, că nu vede motive pentru care ar fi necesară anul viitor o îngheţare a salariilor bugetarilor, întrucât economia creşte în ritm susţinut.

Obiectivul alianţei PSD-ALDE este, dimpotrivă, mărirea salariilor şi a pensilor şi, implicit, a puterii de cumpărare, a afirmat preşedintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu: Nici nu poate fi vorba de o îngheţare a salariilor atâta vreme cât economia performează şi dorinţa noastră, obiectivul coaliţiei de guvernare, este să creştem din ce în ce mai mult salariile, pensiile, cu alte cuvinte puterea de cumpărare. Obiectivul nostru este de a genera mai multă prosperitate pentru cetăţeni, pentru toată ţara. Deci, acestea sunt cred că vorbe aruncate mai cu seamă de cei din opoziţie, care, sigur, aşa cred ei că îşi fac datoria faţă de România.

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat sâmbătă,  că, într-un document trimis Comisiei Europene, există o variantă de lucru care vizează îngheţarea salariilor din 2019, dar aceasta ar presupune şi aplicarea mai rapidă a Legii salarizării, care ar urma să se încheie în 2020 şi nu în 2022, aşa cum este acum stipulat, transmite corespondentul nostru, Gabriel Pop.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Octombrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza