Tăriceanu: Iohannis ar trebui să se delimiteze de plângerea penală împotriva premierului

Liderul ALDE susţine că demersul este nedemocratic, iar rolul şefului statului este să vegheze la respectarea Constituţiei.

Adăugat: 20 Mai 2018
Ultima actualizare:20 Mai 2018

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să se delimiteze de plângerea penală depusă de liderul liberal Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă, a declarat astăzi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Liderul ALDE susţine că demersul este nedemocratic, iar rolul şefului statului este să vegheze la respectarea Constituţiei.

"Trebuie să spună preşedintele foarte clar că nu are nimic de-a face şi că nu susţine un astfel de demers care iese din limitele, dacă vreţi, sau din practicile democratice. Cred că preşedintele are un rol prin Constituţie foarte clar - şi anume, prima lui obligaţie este să asigure respectarea Constituţiei de către toate instituţiile şi, până la urmă, şi un partid de opoziţie este, dacă vreţi, şi el o instituţie care, de asemenea, trebuie să respecte regulile jocului democratic", a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Amintim că preşedintele PNL Ludovic Orban a făcut o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă, pe care o acuză, între altele, de înaltă trădare.

PSD şi-a reafirmat sprjinul pentru şefa guvernului şi a calificat gestul lui Orban drept o tentativă de lovitură de stat.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Mai 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza