Tăriceanu: Daniel Constantin forţează excluderea din ALDE

Călin Popescu Tăriceanu susţine că Daniel Constantin riscă excluderea din ALDE şi retragerea sprijinului politic, din cauza declaraţiilor pe care le face.

Adăugat: 20 Martie 2017
Ultima actualizare:20 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, copreşedinte ALDE
trimite pe mail

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu susţine că neînţelegerile pe care le are cu Daniel Constantin pot duce la o eventuală retragere a sprijinului politic pentru acesta şi prin urmare şi  din funcţia de vicepremier şi ministru al mediului a acestuia.

Întrebat dacă Daniel Constantin riscă sau forţează să fie exclus din ALDE , Tăriceanu a răspuns: "Părerea mea, că în momentul de faţă cred că asta încearcă, da".

Călin Popescu Tăriceanu a mai precizat că o decizie în acest sens ar putea fi luată în forurile de conducere ale ALDE, respectiv Congresul partidului.

"Cred că statutar Delegaţia Permanentă nu o poate face, dar o poate face Congresul. Eu nu ţin cu tot dinadinsul ca să ajungem în stadiul acesta, însă declaraţiile politice pe care le face mă pun serios pe gânduri, pentru că ceea ce observ este că nu e o problemă hai să zicem numai de până la urmă orgoliu, văd că avem o diferenţă majoră de percepţie asupra realităţii politice şi asupra modului în care noi ca partid liberal şi punct, nu şi altceva, partid liberal ne raportăm la chestiunile legate de drepturile şi libertăţile cetăţeneşti şi la modul în care trebuie să funcţioneze instituţiile statului, la statul de drept, la rolul instituţiilor de forţă în stat, la rolul instituţiilor democratice. Cred că aici avem o mare diferenţă. Dacă el vrea să se poziţioneze ca om al sistemului, atunci îmi pare rău, cu liberalismul intrăm într-o ciocnire frontal", a spus Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE, Daniel Constantin a anunţat  ieri că intenţionează să atace în instanţă decizia  prin care Delegaţia Permanentă a convocat Congresul extraordinar al partidului pentru luna aprilie.

În cadrul acestuia ar urma să fie ales un preşedinte unic al formaţiunii.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
20 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza