Tăriceanu atrage atenţia asupra pericolului ca România să rămână la periferia UE

Provocările la adresa României în noul context european au fost temă de dezbatere şi la Parlament, la o conferinţă organizată de eurodeputaţii Norica Nicolai şi Mircea Diaconu.

Adăugat: 24 Martie 2017
Ultima actualizare:24 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului
trimite pe mail

Redactorul RRA Iulia Gherman transmite că la discuţii, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit despre nevoia de solidaritate a tuturor forţelor politice în realizarea unui nou proiect de ţară, astfel încât România să fie luată în considerare mai mult la Bruxelles.

"Decizia trebuie să păstreze caracterul comunitar şi consensual pe care cei care au creat UE l-au avut în vedere acum 60 de ani. Astăzi, riscul este să vedem că prin mijloace politice facem o Uniune economică inegală. Fără un efort de solidaritate care să materializeze în România un nou proiect de anvergură pentru viitor, nu vom putea să ne depăşim actuala condiţie de ţară aflată mai degrabă la periferia UE decât în centrul ei", a atras atenţia preşedintele Senatului.

Tăriceanu a atras atenţia că există două mecanisme care fac ca România să fie diferită de celelalte ţări membre ale Uniunii Europene: Mecanismul de Coordonare şi Verificare pe tema justiţiei (MCV-ul.n.r.) şi viza Schengen.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
24 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza