Tăriceanu are semne de întrebare legate de activitatea Guvernului

Călin Popescu Tăriceanu declară că vrea să înţeleagă de ce anumite puncte esenţiale ale programului de guvernare, cum ar fi Legea salarizării, sunt asumate ca iniţiative parlamentare, în loc să fie promovate de executiv.

Adăugat: 24 Mai 2017
Ultima actualizare:24 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului
trimite pe mail

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că în pofida unor speculaţii, relaţia dintre PSD şi ALDE este solidă, însă are unele semne de întrebare legate de activitatea Guvernului pe care vrea să le discute atât cu partenerii din coaliţie, cât şi cu premierul Grindeanu.

Liderul ALDE spune că vrea să înţeleagă de ce anumite puncte esenţiale ale programului de guvernare, cum ar fi Legea salarizării, sunt asumate ca iniţiative parlamentare, în loc să fie promovate de executiv.

"Sigur că din punct de vedere procedural, politic, se poate şi aşa ceva, dar e normal ca angajamentele luate prin programul de guvernare să fie promovate de guvern. Aştept acum să vedem ce se va întâmpla, de exemplu, cu un alt punct din programul de guvernare, crearea Fondului Suveran de Dezvoltare, care, de asemenea, este o chestiune esenţială pentru a ne pune în practică, prin programul de guvernare, obiectivele de dezvoltare economică ale României. Înţeleg că, de asemenea, s-ar dori ca Parlamentul să fie cel care îşi asumă acest proiect. Sigur, putem să facem şi aceste lucruri, dar trebuie, până la urmă, să înţelegem unde sunt şi de ce sunt anumite rezerve la nivelul Guvernului", a susţinut Călin Popescu-Tăriceanu. Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
24 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza