Tăriceanu: Absorbţia fondurilor europene şi implementarea proiectelor sunt deficitare

În România, absorbţia fondurilor europene şi implementarea proiectelor sunt deficitare, consideră Călin Popescu Tăriceanu.

Adăugat: 17 Mai 2018
Ultima actualizare:17 Mai 2018

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului
trimite pe mail

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că în România, absorbţia fondurilor europene şi implementarea proiectelor sunt deficitare, pentru că funcţionarii din ministere nu mai vor să semneze şi să se mai angajeze în niciun fel.

El este de părere că funcţionarii publici pot fi sancţionaţi pentru abuz în serviciu prin demersuri administrative şi nu pe baza unei prevederi din Codul Penal.

"Eu aş fi de părere să ne raportăm la legislaţia europeană care constituie un model, fără îndoială şi pentru România, să ne uităm că sunt ţări în care nu există această prevedere de abuz în serviciu, să ţinem cont de faptul că această prevedere este o moştenire din perioada comunistă şi să facem un Cod penal care să fie modern şi comparabil cu prevederile care se regăsesc la nivel european. Să ştiţi că am discutat, de exemplu, cu reprezentanţii unor ţări mari din UE, unde nu există această prevedere în Codul penal", a spus   Călin Popescu-Tăriceanu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
17 Mai 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza