Târgul Gaudeamus Radio Romania, deschis la Cluj-Napoca

Deschiderea oficială a avut loc la ora 11:00 în prezenţa primarului Emil Boc şi a rectorului Universităţii Babeş-Bolyai, academicianul Ioan Aurel Pop.

Adăugat: 5 Aprilie 2017
Ultima actualizare:5 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ediţia a XVIII-a Festivalului de carte Gaudeamus Radio România s-a deschis astăzi în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

Deschiderea oficială a avut loc la ora 11:00 în prezenţa primarului Emil Boc şi a rectorului Universităţii Babeş-Bolyai, academicianul Ioan Aurel Pop.

Primarul Emil Boc a spus că este convins că ediţia majoratului va însemna un succes mai mare decât anul trecut pentru Târgul Gaudeamus.

"Bun venit încă o dată cărţii în centrul oraşului, acolo unde este de fapt locul, în inima cetăţii municipiului Cluj-Napoca. Vă doresc succes şi la mulţi ani!", a susținut Emil Boc. 

Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Ioan Aurel Pop, a vorbit despre importanţa cărţii în viaţa cetăţii.

"La Cluj, cartea este iubită. Clujul este oraşul cu cel mai mare procentaj de intelectuali din România şi este normal ca să preţuim cartea şi mai ales mesajul cărţii. De-a lungul vremii, cartea a avut formă de rulou, a fost codice, carte manuscrisă; de la Gutenberg încoace, a fost carte tipărită. Astăzi, cartea este e-book. Toate au mesajul lor de transmis şi important este că prin carte se transmit cunoştinţe şi, mai mult decât cunoştinţe, se transmite comunicare", a spus Ioan Aurel Pop. 

Gaudeamus Radio Romania este un eveniment organizat de Centrul Cultural Media Radio România şi Radio Cluj. El se va desfăşura timp de cinci zile în pavilionul mobil amenajat în Piaţa Unirii.Autor:
Doina Borgovan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza