Târgul de Carte Gaudeamus şi-a desemnat câştigătorii

28.000 de persoane au vizitat în această săptămână Târgul de Carte Gaudeamus desfăşurat la Cluj-Napoca. Manifestarea s-a încheiat, astăzi, cu acordarea premiilor.

Adăugat: 22 Aprilie 2018
Ultima actualizare:22 Aprilie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Au fost prezenţi peste 70 de expozanţi în târg, reuniţi în 65 de standuri, reprezentând principalele categorii active pe piaţa de carte şi educaţie din România.

Ca în fiecare an, Târgul de Carte Gaudeamus şi-a desemnat câştigătorii. Trofeul Gaudeamus a fost acordat Editurii Şcoala ardeleană, pe locul doi situându-se Editura Polirom, iar locul trei a fost ocupat de Editura Humanitas.

Cea mai râvnită carte a ediţiei a fost volumul "Istoria, adevărul şi miturile" de Ioan-Aurel Pop.

Am vrut să arăt că istoria românilor este ca viaţa, aşa cum sunt toate istoriile şi cu adevăruri evidente şi cu căutări şi cu ipoteze şi că noi nu suntem unici şi nici altfel în raport cu alte istoriografii, a spus Ioan-Aurel Pop.

Trofeul Presie a fost acordat cotidianului Făclia, postului TVR Cluj, postului Radio Renaşterea şi web site-ului Clujul cultural.ro.

Premiul Educaţiei a fost acordat Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

Locul întâi la Concursul naţional de lectură Mircea Nedelciu a fost ocupat de David Hodor de la Liceul teoretic Mihai Eminescu.

Premiul Miss Lectura a fost oferit Vasianei Sălăjan.

Câştigătorul Premiului Tombolei Gaudeamus, derulat pe baza buletinelor de vot, a fost Diana Pârv. Invitatul de onoare al celei de-a 19-a ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus de la Cluj a fost poetul Emil Brumaru.Autor:
Rodica Tulbure, Radio Cluj
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Aprilie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza