Summitul NATO, punct final. A fost adoptată Declaraţia de la Varşovia

Alianţa Nord-Atlantică reprezintă o sursă de stabilitate într-o lume imprevizibilă, iar Europa şi SUA sunt şi lucrează împreună.

Adăugat: 9 Iulie 2016
Ultima actualizare:10 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Afirmaţia îi aparţine  secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, şi a fost făcută, azi, într-o conferinţă de presă la încheierea summitului de la Varşovia.

Trimisul RRA la eveniment, precizează că la Consiliul NATO s-a avut ca ultim punct comisia NATO - Ucraina şi că secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg şi preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, au susţinut o conferinţă de presă.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a îndemnat Rusia să pună capăt sprijinului politic, militar şi financiar pe care îl acordă separatiştilor din estul Ucrainei.

"Ceea ce vedem este mai multă impredictibilitate şi mai vedem o Rusie cu mult mai agresivă, care şi-a consolidat în mod substanţial capabilităţile ei militare. Vedem, de asemenea, deschiderea ei către a utiliza forţa militară împotriva vecinilor ei, împotriva Ucraina, unde a anexat ilegal Crimeea şi a destabilizat estul ţării", a declarat Jens Stoltenberg.

De subliniat că a fost adoptată astăzi Declaraţia de la Varşovia, în care în paragraful 41 se face trimitere şi la zona de securitate a Mării Negre, inclusiv se vorbeşte despre zona aeriană, zona maritimă, care vor fi puncte de vedere puse pe agendă şi în decizia adoptată la consiliul ministerial.

Se vorbeşte despre brigada multinaţională care va intra sub comandamentul diviziei multinaţionale de sud-est.

Alte puncte discutate astăzi au fost cele referitoare la Afganistan, la protecţia împotriva zonei de sud-est, aminteşte trimisul special la Varsovia, Nicu Popescu.Autor:
Nicu Popescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 Iulie 2016
Ultima actualizare:
10 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza