Strategiile partidelor după alegeri. Cine cu cine se aliază la nivel local

În funcţie de scorul obţinut la alegeri, partidele îşi fac deja calculele politice pentru alianţe la nivel local, în vederea obţinerii majorităţii în consilii.

Adăugat: 8 Iunie 2016
Ultima actualizare:8 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderii politici au continuat să analizeze rezultatele alegerilor locale şi să propună măsuri în cazul filialelor care nu au obţinut scoruri electorale aşteptate.

Totodată, au început să se conturze eventualele alianţe şi majorităţi la nivel local. 

PSD "are potenţial în toate judeţele"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că la aceste alegeri partidul a câştigat majoritatea în 14 consilii judeţene, iar în alianţă cu UNPR şi ALDE va conduce în total 27 de judeţe.

El a subliniat că la Bucureşti social-democraţii au câştigat primăria generală şi toate sectoarele.

Liviu Dragnea a mai precizat că activitatea celor care nu au avut performanţe va fi analizată de BPN.

"PSD are potenţial în toate judeţele. Nu există judeţ în care PSD să fie respins, dar s-au cumulat foarte multe cauze pe care le ştim, pe care o să le extragem una câte una şi o să avem poate în unele cazuri organizaţii noi, în alte cazuri alte măsuri. O simplă sancţiune sau un simplupachet de sancţiuni nu este suficient; acolo trebuie să avem măsuri serioase. Vestea bună e că sunt puţine judeţe; veste proastă e că sunt şi unul - două judeţe care nu mă aşteptam", a spus Liviu Dragnea. 

ALDE face majorităţi fără PNL

Şi conducerea ALDE a analizat rezultatele alegerilor locale.

Copreşedintele Călin Popescu Tăriceanu a spus că scorul obţinut validează partidul ca a treia forţă politică a ţării.

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că va face majorităţi în consiliile locale şi în cele judeţene cu PSD, UNPR şi UDMR şi nu cu PNL. 

"Am avut o discuţie şi cu conducerea PSD şi am stabilit să avem colaborări politice în toate judeţele în care există o majoritate asigurată de PSD singur sau judeţe în care această majoritate este împreună cu noi. Şi mai sunt câteva judeţe. Nu multe, unde probabil va trebui să recurgem la o a treia forţă politică, UNPR, eventual UDMR, pentru a face majorităţi", a spus Călin Poescu Tăriceanu. 

Şi conducerea UDMR va analiza astăzi rezultatele obţinute la alegerile locale, iar conducerea PNL se va reuni în prima şedinţă după votul de duminică.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza