Strategia pentru reducerea birocraţiei, adoptată în Guvern

În câteva zile vor fi emise mai multe legi şi ordonanţe pentru simplificarea procedurilor, în special în administraţia locală - a anunţat vicepremierul Vasile Dâncu

Adăugat: 28 Iulie 2016
Ultima actualizare:28 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Vicepremierul Vasile Dîncu şi premierul Dacian Cioloş
trimite pe mail

Guvernul ia măsuri pentru reducerea birocraţiei şi a aprobat ieri o strategie în acest sens.

Vicepremierul Vasile Dâncu a atras atenţia că executivul are în vedere şi reprofesionalizarea funcţionarilor publici.

Este în studiu introducerea unui examen unic naţional pentru cei care vor să lucreze în instituţiile statului, a precizat Dâncu.

Vicepremierul a argumentat, ieri, că era nevoie de o strategie de modernizare a administraţiei publice, deoarece la ora actuală cetăţenii şi-au pierdut încrederea în stat.

Printre elementele de strategie de dezvoltare a funcţiei publice se numără inclusiv măsuri destinate debirocratizării, combaterii corupţiei şi predictiblităţii - a adăugat Vasile Dâncu.

El a atras atenţia că pentru a se moderniza, statul român, la nivel central, nu trebuie să se mai mulţumească doar cu rolul de administrator şi emitent al unor reguli care îngreunează inutil relaţia cu cetăţenii, ci să se concentreze pe alte funcţii definitorii.

"În primul rând, este nevoie de funcţia de asigurare a strategiilor. Apoi trebuie să trecem de la reglementări simple la supervizare, funcţia de organizare a solidarităţii. Statul, până la urmă, trebuie să fie un integrator al punctelor de vedere, trebuie să medieze, să ajute ca punctele de vedere ale societăţii civile să ajungă în decizii. Şi, în fine, funcţia de viziune, de dezvoltare, fără însă ca să prejudicieze autonomia locală", a spus el. 

Vicepremierul Vasile Dâncu a mai afirmat că prima măsură care trebuie luată este înfiinţarea încă din acest an a ghişeului unic pentru cât mai multe domenii posibil. 

De asemenea, trebuie adăugate dezvoltarea unor programe de administraţie electronică şi mutarea unor servicii publice în spaţiul virtual, a subliniat vicepremierul.Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza