Strategia Naţională de Apărare a Ţării, adoptată de Parlament

Strategia Naţională de Apărare a Tării este structurată pe cinci capitole, iar fundamentele pentru politica externă şi de securitate sunt reprezentate de apartenenţa ţării noastre la Uniunea Europeană şi NATO, dar şi de Parteneriatul Strategic cu SUA.

Adăugat: 1 Iulie 2020
Ultima actualizare:1 Iulie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Strategia Naţională de Apărare a Tării, avizată în luna mai de CSAT, a fost adoptată ieri de Parlament. Documentul trece în revistă contextul internaţional, ameninţările la adresa României sau vorbeşte despre paşii necesari pentru apărarea ţării în continuare.

Strategia Naţională de Apărare a Tării este structurată pe cinci capitole, iar fundamentele pentru politica externă şi de securitate sunt reprezentate de apartenenţa ţării noastre la Uniunea Europeană şi NATO, dar şi de Parteneriatul Strategic cu Statele Unite.

Deputatul PNL Victor Paul Dobre sublinia că, din acest punct de vedere, strategia României este corectă.

Victor Paul Dobre: Strategia noastră este în direcţia corectă, politica României, la care a achiesat întregul spectru politic, în slujba cetăţenilor acestei ţări şi sunt convins într-o perspectivă solidă în continuare pentru ţara noastră.

Documentul avizat în şedinţa CSAT a primit şi votul PSD, care a făcut unele observaţii legate de procedură. Senatorul Titus Corlăţean spunea că era necesară o dezbatere şi în comisiile de politică externă, pe aspecte cuprinse în capitolul ameninţării.

Titus Corlăţean: Vecinătatea României înseamnă şi Balcanii, înseamnă şi state care sunt membre sau sunt aspirante la Alianţa Nord-Atlantică, înseamnă în vecinătate şi Ungaria, înseamnă şi Polonia, înseamnă şi americani, nu doar ruşi; dacă ne preocupa şi ne preocupă ameninţarea rusă în bazinul lărgit al Mării Negre, haideţi să o spunem mai direct şi mai corect.

Parlamentarii USR s-au abţinut de la vot, pe motiv că documentul nu statuează corupţia la nivel de prioritate a statului român.

Lucian Viziteu, deputat: Corupţia a fost şi a rămas una dintre principalele vulnerabilităţi la adresa securităţii României şi la adresa românilor.

Corupţia continuă să fie prezentă în viaţa de zi cu zi a românilor, dar mai ales continuă să fie prezentă la cele mai înalte nivele din statul român.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Iulie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza