Ştiri politice bune de citit

politicaromaneasca.ro vă prezintă zilnic principalele titluri politice.

Adăugat: 12 Martie 2012
Ultima actualizare:12 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Organizaţiile PDL vor veni cu propuneri de alianţe, care să nu se numească "Mişcarea Populară".

Colegiul Director al PDL a decis ca într-o săptămână organizaţiile judeţene să vină cu propuneri de alianţe, care să nu se numească "Mişcarea Populară", au declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, surse din partid. Sursele citate au precizat că este posibil ca alianţele electorale care ar urma să se constituie la nivel local, de către PDL cu alte formaţiuni, să aibă denumiri diferite.

Mai multe informaţii, în Ziarul Gândul.

Băsescu, la "După 20 de ani": Revenirea salariilor bugetarilor nu aduce câştig electoral PDL, este o chestiune de echitate
Preşedintele Traian Băsescu a declarat la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV, că o decizie de revenire a salariilor bugetarilor la nivelul din 2010 nu va aduce câştig electoral pentru PDL în acest an, însă reprezintă "o chestiune de echitate".
Detalii aici.

Liberalii îl exclud astăzi pe Meleşcanu din partid
Numit recent în funcţia de director al SIE, Teodor Meleşcanu va fi exclus, astăzi, din PNL. Deși acesta s-a autosuspendat din PNL după ce a fost numit în fruntea Serviciului, liderul PNL, Crin Antonescu ţine să aibă ultimul cuvânt, drept pentru care, săptămâna trecută, a propus conducerii partidului excluderea fostului senator.

Astăzi, liberalii au Delegaşie Permanentă, iar excluderea lui Meleşcanu va fi pe ordinea de zi a şedinţei.

Citiţi mai mult pe Evenimentul Zilei

Băsescu: Elena Udrea a avut cea mai bună absorbţie

Preşedintele Traian Băsescu a elogiat, duminică, eficienţa fostului ministru al Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, în absorbţia fondurilor europene, citează Adevărul.
"O fi ea pe tocuri şi blondă, însă a avut cea mai bună rată de absorbţie a fondurilor europene", a spus Traian Băsescu.

Sorin Oprescu: PDL nu a respectat legea

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat că afişele şi bannerele montate de reprezentanţii Puterii vor fi date jos, întrucât nu respectă legislaţia.
"O să le dau jos pentru că nu respectă regulile date de Ministerul Dezvoltării în urmă cu un an. O să le curăţ pentru că sectoarele nu au nicio calitate să dea aprobări pentru aşa ceva. Şi aşa urmează luna curăţeniei, dracii îi mănâncă", a spus Sorin Oprescu.
Mai multe informaţii, în Adevărul.

Ungureanu - "premierul perfect" în drum spre Cotroceni?
Preşedintele Băsescu nu exclude posibilitatea ca premierul Ungureanu să fie candidatul susţinut de PDL la următoarele alegeri prezidenţiale. Totuşi, pentru a intra în cursă, şeful Executivului trebuie să fie "un premier perfect" şi să atragă, în acest an, 6 miliarde de euro din fondurile europene.

Prin modul în care a răspuns la întrebarea legată de perspectivele premierului Mihai Răzvan Ungureanu de a deveni candidatul PDL la următoarele alegeri preziden-ţiale, Traian Băsescu nu a făcut altceva decât să confirme un scenariu vehiculat deja în piaţa politică. Mai exact, este vorba de pregătirea actualului şef al Executivului drept contracandidat al lui Crin Antonescu, fie cu înregimentarea politică a acestuia, fie prin susţinerea sa ca independent, de către PDL sau de către mult invocata Mişcare Populară.

Mai multe detalii ne oferă România liberă.

Antonescu: "Nu vor fi competiţii electorale, va fi un război"

Preşedintele PNL, Crin Antonescu (foto), i-a avertizat pe tinerii liberali că îi aşteaptă un an în care nu trebuie să-şi facă iluzii că vor fi simple competiţii electorale, ci "un război".
"Suntem într-un an foarte greu, un an în care vom da împreună, şi în primul rând voi, mai multe bătălii. Să nu ne facem iluzii, deşi avem nevoie de toate speranţele noastre: nu vor fi simple competiţii electorale, va fi un răz­boi", le-a spus sâmbătă Crin An­to­nescu tinerilor liberali, la Gala Tineretului Naţional Liberal. El a adăugat că, deşi ceea ce urmează nu va fi prima bătălie, va fi cea mai grea.

Citiţi mai mult în Jurnalul Naţional.Autor:
Alice Vasiloiu
Editor:
Alice Vasiloiu
Adăugat:
12 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza