Stelian Fuia: PDL solicită demisia ministrului Agriculturii

PDL îi solicită premierului Victor Ponta să îl demită pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, pentru incompatibilitate.

Adăugat: 23 Mai 2012
Ultima actualizare:23 Mai 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PDL îi solicită premierului Victor Ponta demiterea de urgenţă a ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, având în vedere mai multe "grave incompatibilităţi" regăsite în declaraţia sa de avere şi interese, a declarat deputatul democrat-liberal Stelian Fuia, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Democrat-liberalii afirmă că Daniel Constantin, conform declaraţiei de avere, are o datorie de 295 de mii de euro către preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, iar firmele acestuia se află în proces cu Ministerul Agriculturii pentru datorii de 60 de milioane de euro.

"Partidul Democrat Liberal îi cere premierului Victor Ponta să-l demită de urgenţă pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, pentru grave incompatibilităţi. Vorbim de un ministru dator vândut lui Dan Voiculescu, care are interese de 60 de milioane de euro la Ministerul agriculturii. Iar aceste interese sunt şi mai clare acum, când ministrul Agriculturii şi-a publicat declaraţia de avere şi de interese. Din declaraţia de avere a lui Daniel Constantin rezultă clar că nodul care-l ţine legat de Dan Voiculescu este la fel de strâns şi îi cere lui Victor Ponta să taie acest nod", a declarat Stelian Fuia.

Declaraţie de avere Daniel Constantin

Declaraţie de interese Daniel Constantin

Ca fost ministru al Agriculturii, Stelian Fuia a spus că din cele 60 de milioane de euro care ar urma să fie recuperaţi de la firmele lui Dan Voiculescu s-ar putea plăti subvenţiile la un milion de fermieri.

"În concluzie, PDL cere, din nou, demiterea de urgenţă a ministrului Agriculturii de către domnul Ponta şi nominalizarea unui ministru care să apere interesele ministerului şi ale fermierilor şi nu ale patronului său", a mai declarat deputatul PDL.

Democrat-liberalii spun că, având în vedere această legătură financiară dintre Daniel Constantin şi Dan Voiculescu, actualul ministru pune în pericol interesul Ministerului Agriculturii în a recupera banii de la firmele lui dan Voiculescu.

Fostul ministru a Agriculturii, democrat-liberalul Stelian Fuia, amintea că Daniel Constantin , deşi a împrumutat aproape 300 de mii de euro de la Dan Voiculescu  pentru perioada 2007-2016, până acum nu a returnat nimic.

Ca atare, democrat-liberalii cred că interesul statului român este pus în pericol de către dependenţa financiară dintre Daniel Constantin şi Dan Voiculescu.Autor:
Bogdan Isopescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
23 Mai 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza