Stelian Fuia, fost ministru al Agriculturii, urmărit penal

Fostul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, este urmărit penal de către DNA pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Adăugat: 8 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:8 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia, director la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare a Plantelor Medicinale şi Aromatice Fundulea la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea în formă calificată de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, în acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal sora şi cumnatul lui Fuia, Alexandrina şi Daniel State, asociaţi la SC Procera Agrochemicals, pentru complicitate la infracţiunea în formă calificată de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Procurorii spun că Stelian Fuia ar fi omis îndeplinirea unui act de serviciu în cadrul unei proceduri de executare silită, fapt ce a condus la vânzarea ilegală, prin licitație organizată la data de 19 decembrie 2005, a unor imobile din patrimoniul statului către o persoană fizică, banii fiind plătiți societății la care asociată era sora învinuitului Fuia Stelian.

Concret, învinuitul Fuia Stelian, în calitate de director general al SCDPAM Fundulea, deși cunoștea că împotriva instituției publice pe care o conducea s-a declanșat, ca urmare a unei sentințe civile, o procedură de executare silită a unor bunuri pe care instituția le deținea în calitate de concesionar, nu ar fi formulat contestație la executare (conform Codului de procedură civilă) și nu ar fi arătat că bunurile se aflau în patrimoniul statului.

Fapta a avut în vedere stingerea unei datorii pe care, inițial, Stațiunea de cercetare Fundulea o avusese față de Stațiunea Didactică Belciugatele.

După încuviințarea executării silite, cu acordul Stațiunii Fundulea, dreptul de a recupera datoria a fost preluat, printr-un contract de cesiune de creanță, de către SC Procera Agrichemicals.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
8 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza