Stelian Fuia, fost ministru al Agriculturii

"Îl invit pe premierul Victor Ponta, dacă tot trimite Corpul de Control să verifice situaţia de la Agenţia Domeniilor Statului, să ia la puricat şi dosarele lui Voiculescu de acolo. Sunt lucruri foarte dubioase".

Adăugat: 17 Mai 2012
Ultima actualizare:17 Mai 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia (PDL) îi transmite premierului Victor Ponta că, dacă tot trimite Corpul de Control să verifice situaţia de la Agenţia Domeniilor Statului, "să ia la puricat şi dosarele lui Voiculescu de acolo".

"Îl invit pe premierul Victor Ponta, dacă tot trimite Corpul de Control să verifice situaţia de la Agenţia Domeniilor Statului, să ia la puricat şi dosarele lui Voiculescu de acolo. O dată cu Institutul de Cercetări Alimentare (ICA), o doua oară cu ICITID Băneasa. Acolo sunt lucruri foarte dubioase, procurorii DNA au arătat deja că statul român a fost prejudiciat cu 7,7 milioane euro în urma privatizării defectuoase a ICA, în favoarea firmelor Grivco SRL ale lui Voiculescu. Şi să nu uităm că Ministerul Agriculturii, prin ADS, se luptă în instanţă cu firmele lui Voiculescu pentru a recupera peste 60 milioane euro", , susţine Stelian Fuia, într-o declaraţie de presă.

În opinia fostului ministru democrat-liberal, Corpul de Control al premierului poate verifica şi cât de eficient a fost făcută privatizarea ICA şi evaluarea valorii de piaţă realizată de ADS în dosarul privatizării.

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri că va trimite Corpul de Control să verifice situaţia de la Poşta Română şi Agenţia Domeniilor Statului, după ce a primit date care relevă că aceste două companii se află într-o situaţie economică dificilă.

Ponta a arătat că Agenţia Domeniilor Statului înregistrează creanţe de 375 milioane lei, bani care nu au fost încasaţi.

Premierul a precizat că acţiunile de control vor începe joi şi vor fi derulate împreună cu inspectorii ministerelor de Interne şi Finanţelor.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
17 Mai 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza