Stategia Dunării, prioritate a preşedinţiei ungare a Uniunii Europene

Parlamentul European dezbate, luni, la Strasbourg etapele care vor fi urmate în realizarea strategiei pentru regiunea Dunării.

Adăugat: 14 Februarie 2011
Ultima actualizare:14 Februarie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Înaintată în luna decembrie de Comisia Europeană şi declarată prioritate a preşedinţiei ungare a Uniunii, această strategie urmăreşte dezvoltarea sustenabilă a infrastructurilor energetice şi de transport ale macroregiunii Dunării, protecţia mediului, dezvoltarea socială şi economică, precum şi realizarea unui sistem de coordonare.

 

 

Strategia Dunării implică 14 ţări cu o populaţie totală de 115 milioane de locuitori.

 

 

Proiectul va fi supus adoptării în cadrul Consiliului European dn 24 iunie.

 

 

Ministrul român al transporturilor, Anca Boagiu, a făcut cunoscute o serie de proiecte concrete pe care ţara noastră urmăreşte să le deruleze: îmbunătăţirea condiţiilor de navigaţie pe Dunăre pe sectorul Călăraşi-Brăila, îmbunătăţirea condiţiilor de navigaţie pe sectorul româno-bulgar al Dunării, podul rutier Canal Dunăre-Marea Neagră şi lucrările aferente infrastructurii de acces în portul Constanţa.

 

 

Potrivit ministrului turismului şi dezvoltării regionale Elena Udrea, un alt proiect de interes pentru România este construirea unui traseu pentru cicloturism pe malul românesc al Dunării care va corespunde unei iniţiative a Uniunii Europene intitulată "Circuitul cicloturistic al Cortinei de Fier".

 

 

În cadrul reuniunii vor fi dezbătute între altele Strategia Europeană a Dunării, sistemul european de pensii, prevenirea creşterii preţurilor la produsele alimentare, situaţia internă a Rusiei şi şansele de aderare a Croaţiei la Uniunea Europeană.

 

Discuţiile se vor axa pe abordarea macro-regională a  proiectului. Strategia pentru regiunea Dunării urmăreşte dezvoltarea sustenabilă a infrastructurilor energetice şi de transport ale macro-regiunii, protecţia mediului, dezvoltarea socială şi economică, precum şi realizarea unui sistem de coordonare.

 

 

Pe agendă se mai află ratificarea acordului comercial cu Coreea de Sud, cel mai important astfel de document încheiat vreodată între Uniunea Europeană şi o ţară terţă.

 

Europarlamentarii vor dezbate miercuri şi legea mass-media din Ungaria.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Petruţa Obrejan
Adăugat:
14 Februarie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza