START în noul an universitar

Prezent la festivitatea de deschidere de la Universitatea Carol Davila, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat că în următorii ani face toate demersurile pentru ca sistemul medical să fie unul comparabil cu cele din alte ţări europene.

Adăugat: 1 Octombrie 2015
Ultima actualizare:1 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Noul an universitar începe oficial astăzi.

Facultăţile, cele mai multe dintre ele, au programate festivităţi de deschidere.

Ceremonia de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Capitală a început cu aproximativ o oră în urmă.

La festivităţi participă şi ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Profesia de medic este una care presupune formare continuă şi cere sacrificii, aşa şi-a început discursul rectorul Facultăţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", Ionel Sinescu.

Acesta i-a cerut ministrului sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, să scoată din lege statutul de funcţionar public pentru medici.

Ionel Sinescu a spus că medicina este o profesie grea şi devine din ce în ce mai grea, iar medicii nu pot fi funcţionari publici atâta timp cât meseria pe care o practică necesită pregătire profesională pe tot parcursul vieţii.

Totodată, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie i-a îndemnat pe studenţi să-şi continue studiile în România, pentru că nu există facultate mai bună în alte ţări, iar calitatea sistemului de învăţământ este la cel mai înalt nivel.

În ceea ce priveşte pe ministrul sănătăţii, acesta a subliniat că ştie că studenţii urmează să practice o meserie grea, unde au datoria să salveze vieţi şi a precizat că în următorii ani face toate demersurile pentru ca sistemul medical să fie unul comparabil cu cele din alte ţări europene.

La ceremonii participă şi ministrul educaţiei, Sorin Câmpeanu.

După amiază el va fi prezent la Sibiu împreună cu ministrul apărării, Mircea Duşa, la festivităţile organizate în Piaţa Mare de Universitatea Lucian Blaga şi Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu".

La ceremoniile de la Universitatea "Constantin Brâncuşi" din Târgu-Jiu, judeţul Gorj, şi-a anunţat participarea astăzi premierul Victor Ponta.Autor:
Alice Georgescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
1 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza