Starea de sănătate a militarului român transportat în Germania, stabilă

Starea de sănătate a militarului român transportat la un spital din Germania, în urma atacului de acum două zile din Afganistan, este stabilă.

Adăugat: 2 Mai 2018
Ultima actualizare:2 Mai 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că ceilalţi 7 militari răniţi în atacul cu maşină capcană au fost deja externaţi.

Plutonierul major Marius Valentin Ionescu, transportat la un centru medical regional din Germania, a suferit răni la mâna dreaptă, iar starea lui de sănătate este bună.

Ceilalți șapte militari din Batalionul 30 Protecția Forței "Vulturii Carpaților" din Câmpulung Muscel, răniți în atac, au fost externați și s-au întors în campusul batalionului românesc, starea lor de sănătate fiind stabilă.

Militarii români au fost răniți în apropiere de Kandahar, în timpul unei misiuni, fiind ținta unui atac sinucigaș în urma căruia au murit 11 copii.

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a informat că militarii români sunt în afara oricărui pericol.

Președintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și Custodele Coroanei Române, Margareta, au transmis, de asemenea, mesaje de încurajare și de susținere a soldaților răniți și a familiilor acestora.

Ambasadorul american la București, Hans Klemm, le-a transmis celor opt militari aprecierea sa și a Statelor Unite pentru serviciul lor în cadrul misiunii NATO din Afganistan.Autor:
Sorin Moţatu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Mai 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza