Spitalele reprofilate pierd finanţarea dacă nu se transformă în cămine de bătrâni

Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a declarat că unităţile care nu au depus cerere de transformare în cămine de bătrâni la Ministerul Muncii nu vor primi finanţare şi nici nu vor putea încheia contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Adăugat: 30 Martie 2011
Ultima actualizare:30 Martie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Spitalele propuse pentru reprofilare mai au la dispoziţie două zile în care pot face cererea de transformare în cămine de bătrâni. În caz contrar, acestea rămân fără bani de la 1 aprilie.În această situaţie este şi Spitalul Orăşenesc din Odobeşti.Marţi, angajaţii acestuia au protestat în faţa Ministerului Sănătăţii.  Preşedintele Asociaţiei pentru Mediu şi Dezvoltare Durabilă Vrancea, Victor Ciumac, susţine că Spitalul Orăşenesc Odobeşti nu are datorii şi că se află în plin proces de modernizare, ceea ce nu justifică transformarea lui în cămin de bătrâni.
 "Este inoportun ca acest lucru să se întâmple. Vom da Ministerul Sănătăţii în judecată pentru acest demers abuziv",a spus acesta.  
În replică, ministrul sănătăţii spune că spitalul din Odobeşti este situat la 15 kilometri de Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani, că are doar patru medici şi nicio specialitate chirurgicală.Ministrul menţionează că o astfel de unitate nu poate funcţiona în continuare ca spital.Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a a anunţat  că unităţile care nu au depus cerere de transformare în cămine de bătrâni la Ministerul Muncii nu vor primi finanţare şi nici nu vor putea încheia contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
"Cei care se înscriu până în 31 martie, de la 1 aprilie, vor avea finanţare pe cheltuieli de utilităţi, inclusiv cheltuieli de personal, chiar dacă în prima perioadă ei nu vor avea persoane vârstnice în interiorul acelui cămin" a subliniat Cseke Attila.


 Autor:
Adriana Turea
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
30 Martie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza