Şova: 2.500 de persoane de la CFR Marfă vor fi disponibilizate

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a anunţat că 2.500 de persoane de la CFR Marfă vor fi disponibilizate.

Adăugat: 25 Martie 2014
Ultima actualizare:25 Martie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Angajamentul faţă de Fondul Monetar Internaţional de a reduce cu 2.500 numărul de angajaţi la CFR Marfă trebuie respectat, a declarat, marţi, ministrul Transporturilor, Dan Şova.

Ministrul a adăugat că nu împărtăşeşte punctul de vedere al liderilor sindicali, care susţin că numărul disponibilizaţilor ar trebui să fie mai mic.

"Bugetul de venituri şi cheltuieli este aprobat la capitolul salarii fără 2.500 de angajaţi. Acesta este un angajament al României faţă de Fondul Monetar Internaţional. El va trebui respectat. Ceea ce spun liderii de sindicat este că între timp, faţă de momentul la care s-a discutat acest lucru, CFR Marfă ar fi încheiat contracte noi şi că nu ar mai fi necesară disponibilizarea celor 2.500 de oameni integral, ci mai puţini. Aceasta este poziţia sindicatelor. Nu am aceaşi poziţie pentru că este un angajament asumat faţă de Fondul Monetar Internaţional, dar discuţiile vor continua zilele următoare. Nu s-a ajuns încă la o concluzie", a declarat Dan Şova.

Şova: Nu vreau să acopăr găurile financiare ale Metrorex din creşterea tarifului de călătorie
    
Totodată, ministrul Transporturilor, Dan Şova, a mai declarat că nu este de acord cu majorarea tarifului de călătorie cu metroul înainte de a face o verificare a situaţiei financiare a Metrorex.

El a precizat că nu vrea să acopere găurile financiare ale societăţii prin scumpirea călătoriilor cu metroul.

"Nu pot să semnez. Vreau să spun că au venit cu acest ordin la semnat chiar şi în zilele de interimat şi nu am fost de acord cu semnarea lui pentru că orice creştere de tarif are efecte sociale foarte clare. Nu pot să fiu de acord cu creşterea tarifului înainte să verific situaţia financiară a Metrorex, motivele pentru care a făcut un buget cu 80 de milioane (n.r. lei) pierderi, înainte să văd care sunt găurile pe unde se pierd bani la Metrorex. Nu vreau să acopăr găurile financiare ale Metrorex din creşterea tarifului de călătorie", a precizat Dan Şova, marţi, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Şova a mai spus că Metroul rămâne la Ministerul Transporturilor, dar nu exclude posibilitatea transferului în subordinea Primăriei Capitalei în cazul în care va exista o decizie politică în acest sens.Autor:
Ramona Alexandrescu
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
25 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza