Sorin Oprescu promite ambulanţe proprii pentru şcolile din Capitală

Primarul general, Sorin Oprescu, a anunţat că intenţionează să achiziţioneze o micro-staţie de salvare şi câte o ambulanţă pentru fiecare sector, care să deservească şcolile din Capitală, în cazul elevii care ar suferi accidente.

Adăugat: 13 Septembrie 2012
Ultima actualizare:13 Septembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Sorin Oprescu a anunţat, joi, că doreşte să achiziţioneze câte o salvare pentru fiecare sector al Capitalei.

El a precizat că prin această investiţie se doreşte crearea unui sistem rapid de intervenţie care să deservească unităţile şcolare şi degrevarea sistemului mare de ambulanţă.

"Vorbim de şase ambulanţe, câte una pentru fiecare sector, care vor reacţiona rapid în cazul rănirii uşoare sau mai grave a elevilor", a precizat într-o conferinţă de presă, Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei a adăugat că ambulanţele vor fi dotate cu aparatură medicală necesară acordării primului ajutor, iar comunicarea va fi stabilită prin intermediul unor microstaţii care vor fi conectate la serviciul 112, precum şi cu unităţile de învăţământ.

Edilul-şef a mai spus că necesitatea cumpărării acestor ambulanţe este determinată de numărul mare de accidente uşoare înregistrate doar la nivelul anului 2010, când s-au consemnat 2.150 de astfel de evenimente dintre care 1.940 uşoare.

Costul unei astfel de ambulanţe se poate ridica la peste 100.000 de euro, a precizat Oprescu.

Ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, a apreciat iniţiativa Primăriei Capitalei ca fiind "un element de siguranţă extraordinar", precizând că este foarte important pentru directorii de şcoli şi pentru cadrele didactice să aibă certitudinea că cineva poate ajunge foarte repede în cazul producerii unui accident.Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
13 Septembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza