Sorin Oprescu promite 36 de parcări în Capitală

Candidatul USL pentru Primăria Capitalei, Sorin Oprescu, propune parteneriatul public-privat ca soluţie de finanţare pentru construirea parcărilor din Capitală.

Adăugat: 30 Mai 2012
Ultima actualizare:30 Mai 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail
Sorin Oprescu a afirmat că în Bucureşti, vor exista trei tipuri de parcări, fiecare cu regimul şi caracteristica proprie.
 
"Parcările din zona centrală, unde spaţiul este limitat, este vorba de parcări subterane, în special. "Park and ride", care înseamnă "Parchează şi călătoreşte" şi au drept scop descurajarea traficului din centrul oraşului. Parcările rezidenţiale, le-am numit noi popular "parcările dintre blocuri", a spus Oprescu.
 
Edilul-șef spune că în următorii patru ani vor fi realizate 11.000 locuri de parcare în București.
 
Primele vor fi finalizate în al doilea semetru al acestui an, în parcarea subterană de la Universitate (420 locuri) și în cea de la Arena Națională (1.300 locuri).
 
Vor urma în anii următori parcări subterane la Piata Walter Maracineanu – 242 locuri, Piata Alba Iulia – 1200 locuri, Piata Dorobanti – 254 locuri, Piata Edgar Quinet – 380 locuri, Gara de Nord – 1487 locuri, Piata Charles de Gaulle – 603 locuri, Pictor Nicolae Tonitza – 317 locuri și la Spitalul Coltea – 420 locuri.
 
Toate aceste parcări vor fi construite în parteneriat public-privat. Ele au fost anunțate deja de aproape doi ani, însă până acum nu au început lucrările la niciuna.
 
În plus, Sorin Oprescu a anunțat că în 2016 va fi gata o nouă parcare subterană în zona Esplanada, unde ar urma să fie construită și o sala polivalentă cu 18.000 de locuri. Noua parcare va avea 3.000 de locuri potrivit edilului-șef.
 
Tot o parcare subterană, cu un număr total de aproximativ 550 de locuri ar urma să fie amenajată în galeriile metroului, mai exact la Piața Victoriei.


Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Reporter:
Mugur Mihăiţă
Adăugat:
30 Mai 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza