Sorin Oprescu a fost eliberat din arest

Primarul suspendat Sorin Oprescu va fi plasat în arest la domiciliu, a decis Curtea de Apel Bucureşti.

Adăugat: 29 Octombrie 2015
Ultima actualizare:29 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Oprescu
trimite pe mail

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescua fost eliberat din arestul preventiv şi va fi plasat în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile, a decis Curtea de Apel Bucureşti.

Decizia este definitivă.

Pe durata arestului la domiciliu, Oprescu are mai multe obligaţii: să nu părăsească imobilul unde locuieşte fără permisiunea organului judiciar; să se prezinte în faţa DNA şi a judecătorilor ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi şi martori din dosar; să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost supus unor investigaţii amănunţite.

De asemenea, Oprescu a fost investigat imagistic cu PET Scan la un centru privat din Fundeni.

Potrivit DNA, între 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din capitală un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea edilului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.
Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
29 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza