Sorin Grindeanu: Obiectivul meu este România normală

Sorin Grindeanu a spus în fața parlamentarilor că obiectivul cabinetului său este România normală şi a promis că angajamentele făcute de PSD în campanie vor fi respectate.

Adăugat: 4 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:4 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Grindeanu
trimite pe mail

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a prezentat în faţa plenului reunit al Parlamentului programul de guvernare pentru care a cerut  votul de încredere.

El a spus că obiectivul cabinetului său este România normală şi a promis că angajamentele făcute de PSD în campanie vor fi respectate.

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a prezentat proiectul de guvernare pe domenii de activitate.

El a declarat în plenul Parlamentului că-şi doreşte o Românie în care oamenii să trăiască bine şi să se bucure de aceleaşi drepturi cu cetăţenii europeni.

Creşterea salariului minim, a punctului de pensie, majorarea salariilor bugetarilor sunt de asemenea obiective din programul de guvernare.

Prim-ministrul desemnat preciza că îşi doreşte un dialog civilizat cu instituţiile statului, cu preşedintele României şi cu partidele din opoziţie.

Dragnea: România are acum şansa de a porni pe un drum nou

În intervenţia sa, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut că România are acum şansa de a porni pe un drum nou, de creştere economică reală şi sustenabilă.

El a dat asigurări că programul prezentat de Sorin Grindeanu va fi aplicat în totalitate.

Turcan: PSD,  incapabil de modernizare

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, spunea că lista de miniştri arată un PSD incapabil de modernizare şi de a guverna pe model european.

În consecinţă, spunea Raluca Turcan, PNL nu va vota acest cabinet.

Şi USR va vota împotriva învestirii acestui cabinet, a anunţat preşedintele formaţiunii, Nicuşor Dan, care spunea că promisiunile făcute sună bine, dar sunt nerealiste şi vor îndatora generaţiile viitoare.

UDMR și minoritățile, vot pentru Guvern

UDMR, prin vocea preşedintelui Kelemen Hunor, a anunţat că va vota acest guvern în baza protocolului cu PSD şi ALDE.

La rândul său, copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a dat asigurări că va vota cot la cot cu PSD, ca o echipă unită.

Voturi pentru cabinetul Grindeanu vor veni şi din partea minorităţilor naţionale, după cum a anunţat liderul acestora, Varujan Pambuccian.

În schimb, PMP nu va vota acest guvern lipsit de personalitate, după cum aprecia preşedintele executiv, Valeriu Steriu.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza