Sora premierului a fost audiată la DNA

Alexandra Herţanu a fost audiată la sediul DNA Ploieşti,în dosarul în care soţul ei, Iulian Herţanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Adăugat: 26 Februarie 2015
Ultima actualizare:26 Februarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Sora premierului Victor Ponta, Alexandra Herţanu, a fost audiată în această dimineaţă la sediul DNA Ploieşti ca martor în dosarul în care soţul ei, Iulian Herţanu, a fost arestat preventiv săptămâna trecută.

La ieşire, după aproximativ două ore, ea a declarat doar că a avut ceva de recuperat, transmite corespondentul RRA,  Simona Uţă.

Premierul Victor Ponta a refuzat să comenteze audierea surorii sale la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Ploieşti.

Întrebat cum contează prezenţa surorii sale la DNA Ploieşti, premierul a răspuns: "În niciun fel, evident că nu comentez".

Iulian Herţanu este urmărit penal pentru constituire de grup infracţional organizat, deturnare de fonduri europene şi evaziune fiscală în legătură cu un contract pe fonduri europene privind extinderea reţelei de canalizare în oraşul prahovean Comarnic.

În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal sub control judiciar deputaţii Vlad Cosma şi Sebastian Ghiţă, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, fostul consilier judeţean Mihail Coman, omul de afaceri Liviu Munteanu, dar şi directorul de producţie al SC Hidro Prahova, Iuliu Virgiliu Roman.

De asemenea, au mai fost arestaţi preventiv omul de afaceri Vladimir Ciorbă şi directorul de la SC Grossmann Engineering Group, Ilie Drăgan.

Acuzaţiile DNA

Anchetatorii vizează modul în care a fost acordat în 2012 un control de extindere a reţelei de canalizare în oraşul Comarnic de către o firmă cu capital de stat unor firme private.

Procurorii suspectează pe reprezentanţii acestor societăţi că au deturnat aproape 8 milioane de lei şi că au făcut o evaziune fiscală de 2,5 milioane.

S.C. Hidro Prahova, societate la care acţionar principal este Consiliul Judeţean Prahova, derulează proiectul finanţat din fonduri europene "Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare în judeţul Prahova", care vizează zeci de localităţi din judeţ, inclusiv oraşe, între care şi Comarnic. 

Conform procurorilor DNA Ploieşti, în contractul de extindere a canalizarii oraşului Comarnic a fost constituit un grup infraţional care a deturnat 7.797.410 lei (bani ridicaţi în numerar din conturi ale persoanelor juridice şi fizice, reprezentând un procentaj de aproximativ 54% din totalul sumelor ce au fost identificate ca fiind achitate de S.C. Grossmann Engineering SRL, către "partenerii" la care se pretinde că au fost subcontractate lucrări) sustărâgndu-se de la plata către stat, prin practici evazioniste, a sumei de 2.515.293 lei (din care 1.509.176 lei reprezentând TVA şi 1.006.117 lei reprezentând impozit pe profit).Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
26 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza