SONDAJ România nu ar trebui să primească refugiaţi

Mai mult de jumătate dintre români cred că ţara noastră nu ar trebui să primească refugiaţi şi că aceştia nu ar trebui să se stabilească în România, conform unui sondaj INSCOP.

Adăugat: 22 Septembrie 2015
Ultima actualizare:22 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

România nu ar trebui să primească refugiaţi consideră mai bine de jumătate dintre români, conform unui sondaj de opinie realizat de INSCOP Research la comanda ziarului "Adevărul".

Pe de altă parte, aproximativ o treime dintre cei intervievaţi sunt de părere că România ar trebui să accepte refugiaţi, însă cea mai mare parte dintre aceştia - peste 80% - sunt de părere că nu ar trebui ca României să i se impună cote de migranţi pe care să-i accepte.

41,7% dintre respondenţi cred că refugiaţii adunaţi la graniţele UE au plecat din ţările lor din cauza războiului din Orientul Mijlociu, în timp ce 23,4% cred că este vorba de grupuri care vin cu scopul de a destabiliza Europa, 23,3% că este vorba de imigranţi care vin spre vechiul continent din cauza sărăciei din zonele lor de origine.

5,9% cred că imigranţii sunt, în primul rând, persoane care ar prefera să trăiască în UE, iar 5,7% nu ştiu sau nu răspund la întrebare.

Sondajul mai relevă că 29,5% dintre respondenţi sunt de acord că România ar putea deveni ţară de tranzit pentru imigranţii din Orientul Mijlociu în mare şi foarte mare măsură, în timp ce 22,5% au ales varianta 'nici în mică nici în mare măsură', 37% 'în mică şi foarte mică măsură', iar 11% 'nu ştiu sau nu răspund'.

Sondajul a fost realizat în perioada 10-15 septembrie, pe un eşantion de 1.085 de persoane şi are o eroare maximă admisă de trei procente.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
22 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza